HTC pe marginea prăpastiei: Un gigant tehnologic ar putea părăsi piața VR până în 2026

Într-o lume în care realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR) își fac loc cu pași repezi în viața cotidiană, HTC, odată un pionier în domeniul tehnologiei, se confruntă cu perspective sumbre. Analistul de piață CCS Insight a dezvăluit într-un raport recent că gigantul tehnologic taiwanez ar putea părăsi scena VR până în 2026, un scenariu care, dată fiind situația actuală, nu pare deloc improbabil.

HTC, cunoscută pentru rolul său inovator în piața de smartphone-uri, cu modele iconice precum HTC Hero, HTC Legend, HTC Desire și HTC One, a fost o forță de necontestat în industrie. Cu toate acestea, în 2017, compania a anunțat retragerea sa din piața de smartphone-uri, vânzându-și afacerea de telefoane Google, care a continuat să crească agresiv în sectorul hardware-ului pentru consumatori cu seria sa Pixel și produsele pentru casă inteligentă Nest.

HTC pe marginea prăpastiei

În ultimii ani, HTC și-a mutat atenția către lumea VR și AR, însă nici aici lucrurile nu par să meargă conform planului. În ianuarie, compania a lansat Vive XR Elite, un dispozitiv VR ușor, centrat pe jocuri, fitness și productivitate, la un preț de 1.099 de dolari, care nu a fost bine primit de consumatori datorită costului său ridicat. În plus, veniturile în scădere ale companiei și concurența acerbă de la Meta, Sony și Apple, care a intrat recent pe piață, complică și mai mult situația.

HTC nu s-a poziționat niciodată ca o marcă accesibilă din punct de vedere financiar, și această tendință continuă și în sectorul VR. În contrast, Meta a adoptat o strategie de prețuri extrem de agresivă cu Quest, lansând produse aproape la preț de cost pentru a crește adoptarea. Deși intrarea Apple în scenă reînvie interesele pentru categoria VR, supraviețuirea HTC în acest mediu concurențial pare a fi o provocare.

CCS Insight prezice că HTC va părăsi piața VR până în 2026 și va vinde drepturile sale de proprietate intelectuală altor jucători din acest sector. Este o veste surprinzătoare și un pic tristă pentru cei care au urmărit ascensiunea și căderea acestui odată gigant tehnologic. În acest context, rămâne de văzut cum se va desfășura viitorul HTC și ce lecții pot învăța alți inovatori din această poveste.

[SURSA]

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *