Guvernul Indiei a anunțat că va interzice toate criptomonedele, în special Bitcoin și Ethereum. Odată cu anunțul, se afirmă că criptomonedele pot fi o amenințare pentru viitorul tinerilor; Portofelele digitale în care pot fi stocate criptomonedele vor fi interzise împreună cu reclamele care încurajează oamenii să investească în această nișă.
India impune pedeapsa cu închisoarea pentru utilizarea criptomonedelor
Guvernul indian îi va condamna la închisoare pe cei care încalcă interdicția criptomonedelor fără un mandat de arestare, informează Reuters.
Interdicția impusă de India va lovi și piața NFT, potrivit lui Anirudh Rastogi, fondatorul firmei de avocatură Ikigai Law, care a vorbit cu Reuters. „Dacă nu este permisă plata și nu se fac excepții pentru taxa de tranzacție, această decizie va opri efectiv dezvoltarea blockchain-ului și a NFT-urilor”, a declarat avocatul Anirudh Rastogi într-un comunicat.
Potrivit estimărilor, există aproximativ 15-20 de milioane de investitori cripto în India. Activele cripto totale ale acestor investitori se ridică la 450 de miliarde de rupii indiene. Dacă traducem asta în dolari americani, ar înseamnă aproximativ 6 miliarde de dolari. Iar de dragul comparației, India, a doua cea mai populată țară din lume, cu o populație de 1,38 miliarde de locuitori, va elimina sectorul criptomonedelor. Vă puteți imagina care este impactul?
China declară activitățile cu criptomonede ilegale
În august, Yin Youping, director adjunct al Biroului pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor Financiari din China, a anunțat că criptomonedele nu au nicio valoare reală din cauza lipsei unui mijloc legal de plată și a spus că presiunea Băncii Centrale a Chinei asupra sectorului va continua.
În septembrie, Banca Chinei a declarat toate tranzacțiile cu criptomonede, în special comerțul, ilegale. Pe urmele Chinei, India a anunțat interzicerea acestui sector, iar în acest weekend toate criptomonedele, inclusiv Bitcoin, au fost întoarse cu susul în jos. BTC a pierdut 22% ajungând la 42.000 dolari.
Astăzi, însă, Bitcoin, care a crescut din nou și a depășit limita de 50.000 de dolari, a început să-și revină. Potrivit datelor CoinMarketCap, valoarea actuală a criptomonedei populare este de 50,245 dolari.