Facebook, care este cea mai populara platforma din lume, ignoră regulile pentru a transforma aceasta popularitate în venituri. Facebook, căruia i s-au deschis numeroase dosare de încălcări de date sau procese de monopol de-a lungul anilor și a plătit despăgubiri de miliarde de dolari, încă se confruntă cu procese neînchise.
De data aceasta, subiectul procesului datează din 2012. În 2010 și 2011, cookie-urile Facebook au continuat să urmărească și să colecteze date chiar dacă utilizatorul se deconectează din cont. Unul dintre procesele deschise a fost în 2012.
Un grup de utilizatori s-a adresat instanței pe motiv că le-au fost încălcate drepturile personale. Vorbind despre cazurile câștigate în etapele juridice succesive și recursurile, cazul a fost trimis Tribunalului Districtual din California pentru rejudecare în 2020.
În timp ce Facebook s-a concentrat ferm pe câștigarea acestui proces vechi de un deceniu, anul acesta a fost o evoluție și a decis să se rezolve. Achitând în total 90 de milioane de dolari, compania elimină nemulțumirile utilizatorilor din SUA.
Acesta a fost al șaptelea caz din SUA pentru care Facebook a plătit cea mai mare compensație. Cea mai mare sumă a fost în procesul de 650 de milioane de dolari legat de datele de recunoaștere facială. Din nou, scandalul Cambridge Analytic a fost unul dintre cazurile importante.
[SURSA]