Microsoft deschide motorul de căutare Bing ChatGPT publicului fără lista de așteptare

Bing

Microsoft a deschis joi motorul de căutare Bing, motorul de căutare cu inteligență artificială (AI) ChatGPT, publicului larg, eliminând lista de așteptare și oferind acces gratuit la browser-ul web Edge AI-enabled. Acest pas face ca Microsoft să fie prima companie care oferă un motor de căutare AI major, cu acces gratuit, o schimbare care ar putea avea un impact semnificativ asupra viitorului web. Gigantul tech și-a îmbunătățit, de asemenea, capacitățile chat-ului Bing, cu funcții care includ istoricul de chat, care permite AI-ului să-și amintească conversațiile anterioare, și un instrument util de chat Bing în bara laterală Edge.

Într-un mesaj de blog, Yusuf Mehdi, șeful marketingului pentru consumatori la Microsoft, a declarat: „Astăzi sunt încântat să împărtășesc că trecem la următoarea generație de Bing și Edge, alimentate de AI, pentru a transforma cea mai mare categorie de software din lume – căutarea – prin extinderea semnificativă a viziunii și capabilităților pe care le considerăm Copilotul tău pentru web”. Poți încerca această nouă facilitate la Bing.com.

Noul Bing nu este încă finalizat, dar motorul de căutare AI și instrumentele sale conexe sunt acum în „previzualizare deschisă” și disponibile publicului fără o listă de așteptare. Microsoft spune că chat-ul și rezultatele de căutare Bing vor include și mai multe elemente vizuale, cum ar fi diagramele și graficele, în loc să limiteze răspunsurile la text. Compania a extins, de asemenea, generatorul de imagini Bing, o funcție similară cu DALL-E integrată cu chat-ul Bing, pentru a lucra cu peste 100 de limbi.

Microsoft lucrează pentru a transforma chatbot-ul său dintr-un produs izolat într-unul integrat cu web-ul mai larg. Ca parte a anunțului de joi, compania a declarat că va introduce în curând o nouă funcție numită „acțiuni” pentru Bing și Edge, care permite dezvoltatorilor externi să construiască funcții pe baza lui Bing. Microsoft spune că acest lucru va permite utilizatorilor să completeze mai multe sarcini fără a naviga către o pagină nouă în browserul web. De exemplu, Bing ar putea recomanda un restaurant și apoi să ofere posibilitatea de a face o rezervare pe OpenTable, potrivit companiei.

Desigur, aceasta este o mișcare de afaceri, iar parte din strategia companiei este să atragă utilizatori noi prin obligarea acestora să-și facă un cont Microsoft înainte de a accesa noile funcții Bing și Edge. Bing a depășit 100 de milioane de utilizatori în martie.

Partea cea mai semnificativă a anunțului Microsoft este faptul simplu că face chatbot-urile ușor accesibile. În prezent, cel mai mare obstacol care împiedică adoptarea de masă a AI este faptul că nu există o interfață de utilizator simplă. ChatGPT al OpenAI este gratuit de utilizat, dar nu există o aplicație oficială, site-ul web este neplăcut și pare să fie menținut astfel de companie. Instrumentul ChatGPT nu este chiar primul rezultat care apare când căutați ChatGPT, ci este un post de blog OpenAI care îl prezintă – ceva ce OpenAI ar putea remedia într-o după-amiază, dacă ar dori acest lucru. Acest lucru se datorează probabil

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...