Microsoft va finaliza preluarea Activision Blizzard, chiar daca FTC a intentat un proces

Microsoft este o companie multinationala de tehnologie americana, in timp ce Activision Blizzard este o companie americana de jocuri video.

Microsoft va merge mai departe cu preluarea gigantului de jocuri video Activision Blizzard, in valoare de 68,7 miliarde de dolari.

Microsoft intentioneaza sa finalizeze preluarea Activision Blizzard pana la data de 18 iulie 2022. In prezent, procesul de aprobare este in curs de desfasurare in Regatul Unit si Uniunea Europeana, iar Federal Trade Commission a intentat un proces pe aceasta tema, cu o audiere programata pentru 2 august 2022.

Preluarea Activision Blizzard va avea loc in intreaga lume, acoperind piata jocurilor video din intreaga lume.

Microsoft a decis sa mearga mai departe cu preluarea Activision Blizzard, chiar daca a fost intentat un proces de catre Federal Trade Commission. Daca Microsoft va primi aprobarea de la autoritatile de reglementare din Regatul Unit si Uniunea Europeana, preluarea va fi finalizata.

Microsoft a facut eforturi semnificative pentru a obtine aprobarea autoritatilor de reglementare. Compania a semnat acorduri de 10 ani pentru a aduce toate titlurile sale la patru servicii rivale de jocuri in cloud. De asemenea, compania a oferit contracte cu o durata de 10 ani pentru a livra Call of Duty cu deplina paritate pe platformele Nintendo, Sony si Steam, insa Sony a refuzat sa semneze. Microsoft a facut apel la CMA sa-si reevalueze modelele financiare, ceea ce i-a permis sa isi schimbe concluzia cu privire la orice probleme de concurenta legate de piata consolelor.

Microsoft va continua sa urmeze planul de preluare a Activision Blizzard, chiar daca a fost intentat un proces de catre Federal Trade Commission. Compania intentioneaza sa finalizeze preluarea pana la data de 18 iulie 2022, daca va primi aprobarea autoritatilor de reglementare din Regatul Unit si Uniunea Europeana.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *