NASA imortalizează frumusețea bizară a iernii de pe Marte

Iată cum arată iarna pe Marte

Iarna pe Marte nu este foarte diferită față de cea de pe Pământ, după cum susține NASA. Agenția spațială a publicat recent un videoclip care explică cum se formează zăpada, gheața și gerul pe planeta roșie. Deși există asemănări, există și diferențe esențiale.

Zăpada pe Marte

Marte are două tipuri de zăpadă:

  • Apă înghețată, la fel ca pe Pământ
  • Gheață uscată, care este formată din dioxid de carbon

Apa înghețată se transformă în gaz înainte de a atinge solul din cauza atmosferei subțiri a planetei. Zăpada de gheață uscată se acumulează în regiunile plate din apropierea polului nordic și a celui sudic și poate ajunge la câțiva metri adâncime.

Sylvain Piquieux, un cercetător al planetei Marte care lucrează la Jet Propulsion Laboratory de la NASA, a declarat că pentru a traversa zăpada din aceste zone ar fi nevoie de încălțăminte de zăpadă, iar schiatul ar putea fi practicat doar în cratere sau pe marginea stâncilor. Iar până acum, niciun rover nu a reușit să exploreze aceste zone în timpul iernii marțiene.

Misiuni care vor avea loc în viitor

Viitoarele misiuni pe Marte vor studia polul nord și polul sud al planetei și ar putea chiar să surprindă imagini cu zăpada care cade pe Marte. Alte misiuni includ o călătorie cu echipaj uman pe Marte în 2030 și misiunea NASA de returnare a unor mostre de pe Marte.

NASA a împărtășit, de asemenea, fotografii ale fenomenului de dezgheț capturat de navele spațiale care orbitează în jurul planetei Marte. În plus, având în vedere că temperaturile ajung la minus 120 de grade, iarna este o perioadă rece pentru a explora Planeta Roșie.

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.
Share to...