Noua actualizare Windows 10 elimina definitiv Adobe Flash

Windows 10

Microsoft a lansat o actualizare Windows care elimină Flash Player-ul Adobe înainte de a ajunge la sfârșitul suportului pe 31 decembrie 2020.

Actualizarea KB4577586 face parte din efortul Microsoft de a continua planurile pe care le-a anunțat împreună cu Adobe, Apple, Facebook, Google și Mozilla în 2017 pentru a pune capăt asistenței pentru Flash până în decembrie 2020.

Actualizarea Flash-remove este disponibilă pentru toate versiunile acceptate de Windows 10 și Windows Server, precum și Windows 8.1.

În septembrie , Microsoft a confirmat că încetează suportul pentru Adobe Flash Player pe browserele sale Edge și legacy Edge bazate pe Chromium, precum și pe Internet Explorer 11 la sfârșitul anului 2020. Dar compania a detaliat, de asemenea, viitoarele opțiuni de asistență pentru clienți care trebuie să interzica folosirea Flash pentru aplicații de linie de afaceri.

„Microsoft Edge va permite Adobe Flash Player să se încarce ca un plug-in prin intermediul funcției de mod Internet Explorer.

În trecut, Microsoft a lucrat cu Adobe pentru a furniza actualizări Flash pentru pluginul browserului, pentru a se asigura că utilizatorii finali au fost protejați de exploit-uri și malware care vizează defectele de securitate Flash Player.

Această nouă actualizare elimină Flash Player de pe dispozitivele Windows și nu poate fi dezinstalată, spune Microsoft într-o nouă notă de asistență .

Cu toate acestea, nu se desfășoară încă prin Windows Server Update Service (WSUS) și actualizarea trebuie descărcată și instalată din catalogul de actualizări Microsoft . Va deveni disponibil pentru WSUS la începutul anului 2021, dar administratorii îl pot importa manual în WSUS astăzi.

Microsoft lansează actualizarea de eliminare Flash înainte de sfârșitul asistenței, astfel încât clienții din întreprindere să poată testa impactul asupra aplicațiilor comerciale atunci când Flash este eliminat de pe un computer sau server Windows. Dar compania spune că va continua să furnizeze actualizări de securitate Flash până la terminarea asistenței.

„Lansăm această actualizare de eliminare înainte de sfârșitul asistenței pentru a ajuta clienții să își testeze și să-și valideze mediile pentru orice impact care ar putea apărea prin eliminarea Adobe Flash Player. De asemenea, dacă este lansată o altă actualizare de securitate pentru Adobe Flash Player.

Microsoft a prezentat, de asemenea, două metode pe care utilizatorii și administratorii le pot urma pentru a continua să folosească Flash Player după instalarea actualizării.

Utilizatorii pot reseta un dispozitiv la un punct anterior de restaurare a sistemului. Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să activeze în mod explicit această caracteristică și un punct de restaurare a sistemului trebuie să fi fost creat pe dispozitivul Windows înainte de aplicarea actualizării. Cealaltă opțiune este reinstalarea Windows fără aplicarea actualizării.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...