Nu doar posibil, ci și probabil: cercetătorii avertizează asupra sfârșitului macabru al omenirii

Nu doar posibil, ci și probabil: cercetătorii avertizează asupra sfârșitului macabru al omenirii

Tehnologia pe care am creat-o nu numai că ne distruge planeta, dar are și potențialul de a ne afecta bunăstarea. Mulți oameni de știință ne avertizează acum cu privire la pericolele inteligenței artificiale (AI) și afirmă în mod explicit că există acum o șansă mai mare ca niciodată ca acest lucru să se întâmple.

Ar putea fi inteligența artificială sfârșitul umanității? Este acest lucru posibil?

„În condițiile pe care le-am identificat, concluzia noastră este mult mai puternică decât oricare dintre publicațiile anterioare – o catastrofă existențială nu este doar posibilă, ci și probabilă”.

a explicat Michael Cohen (coautor) în urmă cu ceva timp pe Twitter.

Studiul publicat de Google Deepmind și de cercetătorii de la Universitatea Oxford în AI Magazine la sfârșitul lunii august afirmă că, în timp, mașinăriile vor fi motivate să încalce regulile producătorilor lor pentru a obține mai multe resurse limitate sau energie.

Se pare că nu există nicio scăpare din această situație

Cercetătorii avertizează că este posibil ca omenirea să se sfârșească dacă vom continua să urmăm aceeași cale. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce resursele devin mai limitate, concurența pentru obținerea lor va crește. Și fără prea multe șanse de reușită în fața celorlalte specii care concurează pentru aceleași resurse, nu trebuie să ne așteptăm la vreun câștig:

„…atunci când ești în competiție cu ceva care este capabil să te depășească în orice moment, nu trebuie să te aștepți să câștigi.”

Michael Cohen (Co-Autor, Universitatea Oxford)

Pentru a combate această problemă, cercetătorii sugerează o abordare mai metodică a dezvoltării tehnologiilor de inteligență artificială.

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un comentariu

Share to...