Procesorul A15 de pe iPhone 13 este cu 21% mai bun decât A14

Potrivit testelor Geekbench, chipset-ul A15 Bionic utilizat în seria iPhone 13 are 21% mai bine decât A14 din seria iPhone 12.

Rezultatele performanței diferitelor modele din seria iPhone 13, bazate pe chipset-ul Apple A15 Bionic, au apărut în testele populare GeekBench.

Conform statisticilor procesorului încărcate de utilizatorii Geekbench, scorul mediu unic al lui iPhone 13 este 1730, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 10% față de scorul 1575 al iPhone 12. Scorurile multi-core în medie 4621, care este cu aproximativ 21% mai mare decât cele 3832 de puncte pe care le-a primit iPhone 12 .

Dacă numerele sunt corecte, putem spune că reprezintă o creștere bună a performanței de calcul pentru întreaga serie iPhone 13. A15 Bionic, pe care Apple îl folosește în modelele iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max , include un nucleu GPU suplimentar și mai multă memorie, în timp ce toate modelele iPhone 13 împărtășesc un design CPU comun cu șase nuclee, cu două nuclee de performanță și patru de eficiență.

Procesorul A15 de pe iPhone 13 este cu 21% mai bun decât A14

Potrivit Apple, A15 este cu 50% mai rapid decât concurenții săi

Se afirmă că doar șase dispozitive cu denumirile „iPhone14.2”, „iPhone14.3” și „iPhone14.5” rulează pachetul de referință, iar aceste informații timpurii publicate nu pot fi confirmate. Cu toate acestea, se afirmă că rezultatele sunt consistente, iar datele aruncă lumină asupra caracteristicilor hardware pe care Apple nu le-a detaliat încă .

În ceea ce privește grafica, rezultatul iPhone 13 (denumit iPhone14.5) pe benchmark-ul Metal dezvăluie 10608 puncte pentru A15 Bionic pe acest dispozitiv, cu aproximativ 15% mai mare decât scorul A14 Bionic de pe iPhone 12. Apple, pe de altă parte, nu a putut detalia detaliile despre performanța procesorului A15 la evenimentul de lansare de marți și a spus doar că cipul este cu 50% mai rapid decât concurenții săi.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *