Recent, Apple a lansat noile sale Mac-uri. Acestea sunt diferite de modelele anterioare, deoarece acestea sunt primele computere ale companiei Apple care folosesc un procesor Apple Silicon, în loc de procesoare Intel. Acest lucru ajută la creșterea performanței, precum și a eficienței energetice. Și, pe deasupra, procesoarele Apple Silicon permit Apple să aibă aceeași arhitectură pentru Mac-uri, iPhone-uri și iPad-uri.

De asemenea, pe noile computere Apple, datorită noului cip pe care l-a proiectat pe baza tehnologiilor Arm, este posibilă lansarea nativă a aplicațiilor iOS. Această compatibilitate permite Apple să extindă catalogul de aplicații disponibile pe computerele sale.

La rândul său, Microsoft ar dori ca Windows 10 să accepte aplicații Android.

Vestea bună, pentru utilizatorii de Windows, este că Microsoft dorește, de asemenea, ca aplicațiile Android să fie instalate și lansate cu ușurință pe computerele Windows 10. Acest lucru a fost indicat de un zvon care a fost lansat în urmă cu câteva zile de către site-ul Windows Central, într-un articol care discută planurile Microsoft pentru 2021.

Și într-o nouă postare, aceeași sursă oferă noi detalii despre acest proiect. Potrivit WC, numele de cod pentru acesta ar fi Project Latte. Iar obiectivul Microsoft ar fi să creeze o soluție software care să le permită dezvoltatorilor de aplicații Android să aducă acele aplicații în Microsoft Store, fără aproape nici o modificare a codului.

Dacă acest lucru vă aduce aminte de ceva, este normal, deoarece Microsoft a avut deja un proiect similar, numit Astoria. La acea vreme, firma Redmond încă încerca să poziționeze Windows 10 Mobile ca alternativă la Android sau iOS. Și pentru a completa catalogul de aplicații al magazinului Windows pe mobil, Microsoft a dorit să ofere un „pod” care să faciliteze portarea aplicațiilor Android pe Windows.

Dar, în cele din urmă, proiectul Astoria a fost abandonat și câțiva ani mai târziu, Microsoft a renunțat și la Windows 10 Mobile. Astăzi, dacă firma Redmond ra lansat din nou un smartphone, folosește Android.

Microsoft își reîncearcă norocul

Cu proiectul Latte, scopul Microsoft ar fi să îmbogățească catalogul de aplicații Windows 10 pentru computere. Și pentru ca sistemul de operare să accepte aplicații Android, Microsoft s-ar baza pe subsistemul Windows pentru Linux.

În caz contrar, încă conform Windows Central, Windows 10 probabil că nu va accepta serviciile Google Play. De asemenea, va fi cu siguranță necesar ca dezvoltatorii să elimine dependențele de aceste servicii Google din codurile lor dacă vor să ofere aplicațiile lor pe sistemul de operare Microsoft.

Se spune că Microsoft intenționează să anunțe proiectul Latte în 2021, iar obiectivul ar fi lansarea acestei noi funcții cu Windows 10 Fall Update. Dar, desigur, deocamdată este vorba doar despre un zvon. În plus, firma Redmond are întotdeauna opțiunea de a da înapoi oricând.

Via: Presse-citron

Distribuie

Scrie ceva...