Qualcomm va furniza cipuri pentru Huawei (zvon)

Qualcomm va furniza cipuri pentru Huawei

Qualcomm a obținut o licență specială din SUA pentru a furniza cipuri Huawei , potrivit unor surse chineze; compania americană confirmase deja în urmă cu câteva zile că a depus cererea. Dacă ar fi confirmată, știrile ar fi mai mult decât excelente pentru Huawei, care din septembrie anul trecut nu mai poate produce propriile cipuri prin intermediul filialei HiSilicon: Statele Unite au extins interdicția în așa fel încât să împiedice accesul chiar și la cele mai importante și avansate companii cum ar fi un partener istoric TSMC.

În ultimele săptămâni am văzut mai multe semne de deschidere din partea guvernului SUA: mulți furnizori de componente, precum Samsung și Sony, au confirmat că au reușit să obțină o licență. Cu toate acestea, până acum a existat o mare limitare: 5G . Sursa chineză nu specifică dacă acest lucru este valabil și în cazul Qualcomm, dar pare să sugereze că nu, întrucât se spune că următoarele smartphone-uri de vârf, gama P de la inceputul primaverii și Mate la sfârșitul verii, ar putea fi „alimentate de Qualcomm”.

Acum a devenit aproape dificil să găsești cipuri fără modemuri 5G în catalogul american de producător de cipuri , mai ales dacă te uiți la cele potrivite pentru cele mai puternice și mai avansate dispozitive; dar nu este exclus faptul că Qualcomm este dispus să pregătească un SoC special cu doar modem 4G – pentru un client de calibru Huawei, care se numără printre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Cu toate acestea, s-ar putea susține (dar acestea sunt doar presupuneri) că SUA s-ar simți mai în siguranță știind că, chiar dacă un smartphone Huawei oferă conectivitate 5G, modemul și toate componentele conexe ar fi de fapt fabricate de o companie americană. Întrucât nu a dezvoltat material pentru modem, Huawei nu a putut introduce sau concepe alte sisteme pentru a efectua acte de spionaj în numele guvernului – ceea ce este acuzația pe care o face America împotriva gigantului chinez, fără a fi produs vreodată dovezi, de ani de zile.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...