Realme GT5: Primul telefon care îți permite să modifici viteza procesorului

În lumea PC-urilor, modificarea vitezei de ceas a unui CPU nu este ceva nou. Entuziaștii de PC fac asta de ani de zile. Cu toate acestea, schimbarea vitezei de ceas a procesorului unui smartphone este încă un concept relativ nou. Desigur, poți să îți „rădăcinezi” telefonul și să începi să supratactezi sau să subratactezi, dar Realme GT5 urmează să devină primul telefon care îți va permite oficial să faci acest lucru fără a necesita alte instrumente.

Ce aduce nou Realme GT5?

Realme GT5 este următorul smartphone al firmei chineze și au confirmat că acesta va permite utilizatorilor să ajusteze vitezele de ceas ale CPU-ului telefonului. Acest nou flagship va fi lansat cu Snapdragon 8 Gen 2. Deși acest lucru nu este neapărat o noutate, capacitatea de a supratacta CPU-ul este ceva ce nu am văzut oficial pe niciun smartphone până acum.

Realme GT5
Realme GT5

Siguranță și preocupări termice

Deși este remarcabil că Realme GT5 avansează în această direcție, există întrebări legate de limitarea termică și alte probleme legate de căldură. Este bine că controalele manuale nu sunt disponibile în acest moment, deoarece persoanele care nu sunt familiarizate cu supratactarea și modul în care funcționează ar putea ajunge să își deterioreze dispozitivele. Totuși, se pare că Realme a validat aceste setări, astfel încât nu ar trebui să apară probleme în ceea ce privește siguranța dispozitivului.

Specificații impresionante

Vestea bună este că Realme GT5 este o adevărată centrală de putere, având până la 24 GB de RAM, 1TB de stocare și va fi lansat pe 28 august în China. Există și o posibilitate ca acest dispozitiv să fie lansat la nivel global.

Ce credeți despre această caracteristică? Considerați că telefoanele au nevoie de o funcție care să permită supratactarea sau subratactarea CPU-ului, sau este doar un truc de marketing? Așteptăm părerile voastre în comentarii.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *