Telekom Smart WiFi este o țeapă

Telekom Smart WiFi este o țeapă

Telekom Smart WiFi este o țeapă. Telekom România a introdus pe piață de mai bine de doi ani serviciul Telekom Smart WiFi, care și-a propus să pună la dispoziția clienților servicii de internet printr-un router WiFi bazat pe suport GSM, fără a mai fi astfel nevoie să te încurci cu diferite calburi și eventuale gări date prin pereți pentru aranjarea acestora. Astfel, acest serviciu poate fi folosit oriunde (routerul este, bineînțeles, portabil), fiind ușor de configurat, însă ce este absolut necesar este să ai o cartelă SIM Telekom, preferabil 4G încât și viteza de conexiune să fie una cât de cât OK, cu date mobile active și opțiunea de internet activă. 

Cum nu se comportă ca un serviciu de internet fix, este normal ca routerul portabil din serviciul Telekom SmartWifi să genereze un semnal wireless într-o arie destul de restrânsă, motiv pentru care și vitezele acestuia sunt destul de mici față de serviciile de internet fix oferite de alți operatori. Am fost într-o situație asemănătoare când mă conectam la internet folosind un modem Vodafone, cu o viteză absolut deplorabilă și cu numeroase momente în care internetul mi se deconecta fără vreun motiv specific. Evident, nu este aceeași situație și în cazul serviciului de la Telekom, însă ideea este cam aceeași: o acoperiră mică a semnalului wireless. 

Care-i treaba cu Telekom Smart WiFi?

În speță, multă lume ar fi interesată de un astfel de serviciu, întrucât îți permite să beneficiezi de acoperire WiFi printr-o instalare extrem de simplă, prin punerea la dispoziție a unui router ZTE sau Huawei (deși asta-i partea mai buclucașă care a stârnit o vâlvă destul de mare, cu implicarea CNA-ului însăși care a cerut refacerea reclamei pentru a putea fi difuzată în continuare) și a unei cartele SIM, deci a unui pachet întreg pentru care trebui să plătești 24 de RON. Destul de ieftin, nu? 

De ce Telekom Smart WiFi este o țeapă?

Doleanțele și problemele clienților ies la iveală în momentul în care Telekom livrează promovări mincinoase, cum ar fi faptul că în toate materialele difuzate și spoturile publicitare de la televizor în imagini este înfățișat un ruter marca Huawei, însă în pachetul pus de către ei la dispoziție la prețul menționat este inclus un router ZTE, care din punct de vedere tehnic și al acoperirii wirless este mult mai deficitar. De aceea, pentru a primi router-ul Huawei (care, totuși, apare în toate campaniile promoționale și publicitare) și nu cel ZTE, trebuie să plătești o diferență de 699 de RON. Nici nu-i vorba de o sumă prea mare, așa-i?

În aceeași idee, multe persoane se plâng de faptul că deja au semnat contractul fără a ști că pachetul nu include un router Huawei, ci unul ZTE. Bineînțeles, după semnarea contractului nu prea au mai avut ce să facă, fiindcă nu poate fi reziliat decât dacă plătești în avans celelalte rămase până la data pentru care a fost încheiat contractul. De asemenea, există păreri care susțin că routerul ZTE are o conexiune mult prea slabă, este deficitar din punctul de vedere al semnalului și al vitezei de navigare, plus că se deconectează frecvent fără vreun motiv viabil.

Mai mult decât atât, există și niște lacune contractuale care nu ies la iveală decât după citirea minuțioasă a acestuia. Spre exemplu, abonamentul nu este nelimitat în mod normal, ci dispui doar de 80 de GB de trafic lunar de date. Acesta este nelimitat doar la activarea serviciului datorită promoției Bonus Net Nelimitat. După consumarea celor 80 de GB de trafic lunar, viteza scade considerabil și tot ce se consumă este tarifat suplimentar în factură. 

Deși cei de la Telekom Smart WiFi susțin că poți avea net oriunde, serviciul este condiționat doar pentru utilizarea la o singură adresă, deși update-uri ulterioare susțin că serviciul poate fi utilizat oriunde există semnal Telekom, indiferent dacă dispunem sau nu de servicii de internet fix.

În orice caz, experiențele diferă. Probabil dacă cei de la Telekom ar fi avut integritatea de a afișa anumite informații mult mai vizibl, încât oricine să le poată citi și lua la cunoștință, și dacă n-ar fi existat atât de multe „chestii obscure” contractuale, cu siguranță lucrurile ar fi stat altfel. Folosirea pozitivă a serviciului Telekom Smart WiFi este clar condiționată de existența unui semnal bun și puternic, altfel conexiunea la internet poate prezenta probleme și fi chiar frustrantă.  Telekom Smart WiFi este o țeapă

Numele meu este Cioată Andrei, sunt student și sunt pasionat de scris. În ultimii ani am publicat trei cărți (proză și poezie) și, de asemenea, dețin un blog de recenzii de cărți cu o vechime de mai bine de 7 ani. Îmi place să mă documentez și să citesc din toate domeniile de activitate, în ideeade a-mi lărgi sfera de cunoștințe. Într-o lume specializată, vreau să cred că generaliștii întotdeauna vor triumfa. Mai ales când internetul îți pune la dispoziție atât de multe informații - trebuie să știi pe care să le alegi și cărora să le oferi creditul tău. De aceea, să redactez articole reprezintă nu doar o activitate pe care o fac cu plăcere și seriozitate, ci și una datorită căreia aflu tot mai multe despre acest ocean nemărginit al informațiilor care este internetul!

2 comentarii la „Telekom Smart WiFi este o țeapă”

  1. Bună seara! Am făcut un abonament la telecom
    Pe 2 ani cu gîndul că este bun față de Vodafone dat m-am înșelat. Vreau să reziliez contractul înainte de termen. De ce vreau să fac acest lucru? Datorită semnalului foarte prost la telefonia mobilă. De multe ori nici afară nu am semnal absolut deloc.Mă atenționează că nu sînt conectat la rețea și să verific datele mobile. Imi arată că sînt conectat la rețea și tot nu am semnal. Acum cît trebuie să plătesc pentru Telecom pentru a rezilia contractul făcut pe termen de 2 ani?

    Răspunde
  2. Problema mare este viteza,pachetul standard include 80gb la viteza full si restul la 256kbps,deci nu e nelimitat iar optiunea speciala binul nelimitat iti limiteaza viteza la 1,5mbps

    Răspunde

Lasă un comentariu

Share to...