DiverseTelemedicina - tehnologia viitorului aduce medicii...

Telemedicina – tehnologia viitorului aduce medicii mai aproape de pacienți

Odată cu pandemia mondială de Coronavirus, au apărut tot mai multe aplicații de telemedicină în România, care oferă acces pacienților la o gamă variată de specialități medicale, fără programare.

- Publicitate-

Astfel, printr-un concept inovator, dezvoltat doar în 2 ani, pacienții își găsesc răspunsul la orice fel de problemă medicală, direct din fața calculatorului de acasă. Astfel, timpul pierdut până la clinică sau spital, urmat de așteptarea înainte de programare, apoi alte minute pierdute în drumul spre casă, dispare, grație inovațiilor tehnologice din medicina modernă.

Cum se realizează telemedicina?

Aplicațiile de telemedicină au la bază abonamente lunare, care costă de la 5 la 10 euro lunar, ce îi permite pacientului să aibă acces la un număr nelimitat de consultații medicale, fără a fi necesară programarea.

Astfel, legătura dintre pacienți și medici se realizează instantaneu și nemijlocit, prin intermediul unui videocall și chat, iar atenția cadrului medical este focalizată strict pe rezolvarea problemei, care este preluată în regim de urgență.  

Odată ce au intrat în legătură directă, ca în orice consultație este importantă discuția dintre medic-pacient. Apoi se trece la analiza dosarului medical, unde informațiile transmise de pacient sunt interpretate. 

La ce sunt de folos aplicațiile de telemedicină?

Cu doar câțiva euro plătiți lunar ai acces la o gamă largă de specialități medicale, fix în momentul în care ai cea mai mare nevoie de ajutor medical, pentru a rezolva orice problemă care îți cauzează disconfort și necesită o rezolvare rapidă, pentru a nu-ți afecta viața și integritatea.

Astfel, chiar și cele mai fricoase persoane, care simt că inima le explodează când pășesc într-un cabinet medical, găsesc o rezolvare rapidă. Iar asta va duce la eliminarea riscului de agravare a problemei medicale cu care te confrunți!

Beneficiile telemedicinei

Telemedicina nu înseamnă doar consultarea și tratarea pacienților, ci oferă un real ajutor și în monitorizarea unei game variate de afecțiuni, fără a fi compromise standardele asistenței medicale.

Telemedicina acoperă o gamă largă de specialități medicale, precum:

  • Asistența de urgență;
  • Cardiologie;
  • Chirurgie;
  • Dermatologie;
  • Hematologie;
  • Radiologie;
  • Psihiatrie;
  • Psihologie;
  • Patologie;
  • Nefrologie;
  • Acces la o gamă variată de servicii medicale de recuperare, precum fizioterapie, medicină sportivă, acces la kinetoterapeut, la Fiziolife București.

Ce pacienți pot beneficia de telemedicină?

La telemedicină pot apela o gamă variată de pacienți, printre care:

  • Pacienți care suferă de Covid-19 și au nevoie de sfaturi medicale;
  • Pacienți care au nevoie de interpretarea unor analize medicale, RMN-uri, radiografii;
  • Pacienți care vor să afle mai multe informații cu privire la un stil de viață sănătos;
  • Persoane cu afecțiuni cronice, care trebuie să fie sub atentă observație medicală – diabet, astm, boli cardiovasculare, cancer.

Avantajele telemedicinei

Telemedicina oferă un real ajutor persoanelor suferinde de boli cronice sau în vârstă, care necesită o monitorizare atentă. Dincolo de economia de timp, telemedicina aduce o mulțime de beneficii pacienților: nu este necesară o zi liberă de la birou sau învoirea, pacientul se bucură de timp exclusiv dedicat lui, platformele sunt prietenoase și ușor de folosit, pacienții au acces la o gamă variată de medici, atât din România, cât și din străinătate, medicul poate oferi rețete și recomandări medicale, telemedicina este ideală în cazul în care pacientul nu poate ajunge în cabinetul medical (Covid-19).

- Publicitate-

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Trending