WhatsApp vine cu o funcție pentru cei cărora nu le place să asculte mesaje vocale

WhatsApp

A fost odată scris, apoi au sosit mesaje vocale. Aplicațiile de mesagerie au implementat pe deplin utilizarea vocii ca alternativă la text, mulți utilizatori folosesc vocea, la fel cum mulți nu suporta sa primeasca mesaje vocale. Echipa WhatsApp pare să fie conștientă că cineva ar putea prefera scrierea, așa că dezvoltă o caracteristică care să le permită să transcrie mesajul vocal .

Detalii interesante în acest sens au fost împărtășite de WaBetaInfo , care mărturisește modul în care populara aplicație de mesagerie este orientată spre a-și propune o soluție pe care chiar și altii au început să o ofere. Primele detalii au apărut din versiunea iOS a WhatsApp – dar noutatile vor ajunge și pe Android în viitor. Ecranul de mai jos se referă la posibilitatea activării recunoașterii vorbirii pentru a obține traducerea textului . Există și alte detalii demne de remarcat:

Datele vocale sunt trimise către Apple pentru a procesa transcrierea. Datele nu vor fi transmise către Facebook sau către WhatsApp;
În același timp, recunoașterea ajută la îmbunătățirea tehnologiei Apple de recunoaștere a vorbirii.

Transcrierea este opțională și necesită permisiunea explicită pentru a fi activată. După acordare, trecem la secțiunea efectivă a transcrierii (a se vedea a doua imagine din partea dreaptă sus). După transcrierea unui mesaj vocal pentru prima dată, textul este salvat local în baza de date WhatsApp, deci nu este necesar să efectuați din nou operația dacă doriți să îl vedeți mai târziu.

Funcția – care nu este încă activă în versiunile de testare – va fi disponibilă cu o viitoare versiune beta WhatsApp, conform calendarelor care urmează să fie definite. Mai sigură și mai definită este sosirea unei alte caracteristici utile in viitorul apropiat: copiile de rezervă criptate vor ajunge în câteva săptămâni, confirmate chiar de Zuckerberg la sfârșitul săptămânii trecute.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...