WhatsApp vrea să blocheze răspândirea știrilor false, iată cum

WhatsApp

WhatsApp testează o limită a numărului de persoane cărora le poate fi redirecționat un mesaj. În prezent, nu există nicio limită, dar cea mai recentă versiune a beta WhatsApp adaugă una pentru prima dată.

În timp ce dezinformarea este un subiect fierbinte în acest moment, mai ales din cauza tuturor știrilor false care circulă despre COVID-19 sau războiul din Ucraina, WhatsApp tocmai a lansat o nouă actualizare care ar putea ajuta la limitarea acestei ciume. Anterior, aplicația de mesagerie deținută de Meta a luat deja măsuri pentru a limita redirecționarea mesajelor, dar acestea au fost aplicate doar în Brazilia.

Acum, începând cu WhatsApp pentru Android Beta 2.22.7.2, utilizatorilor WhatsApp din întreaga lume ar trebui să le fie mult mai greu să partajeze mesaje care au fost deja distribuite înainte.

Whatsapp vrea sa limiteze numarul de redirectionari la mesaje

După cum a dezvăluit WABetaInfo, atunci când un mesaj este deja marcat ca redirecționat, nu mai este posibil să-l redirecționați către mai mult de un grup simultan. Dacă utilizatorii încearcă să ocolească această restricție, aplicația afișează un mesaj care spune „Mesajele redirecționate pot fi trimise doar către un chat de grup”.

WhatsApp vrea să blocheze răspândirea știrilor false, iată cum

Datorită acestei noi măsuri, persoanele care distribuie informații către mai multe grupuri vor fi acum obligate să selecteze conversațiile una câte una. WhatsApp speră astfel să-i descurajeze pe autorii de știri false. E bine să vezi că Meta ia măsuri împotriva dezinformării, după ce un bug pe Facebook a permis ca articole cu conținut periculos să fie evidențiate în fila sa de știri.

Știrile false sunt un flagel atât de mare în unele țări încât unii utilizatori de internet au avut ideea să folosească Tinder și Google Maps în Rusia pentru a răspândi mesaje care dezvăluie adevărul despre războiul din Ucraina. Deocamdată, această nouă limitare este disponibilă numai în versiunea beta a aplicației, așa că nu știm când va fi lansată pentru toți utilizatorii.

[SURSA]

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...