Ştiri

Windows 11: ultima versiune este plină de erori, iată cum să le remediați

Windows 11 este disponibil pentru Insiders și primeste o actualizare importantă în fiecare weekend. Acesta din urmă pare plin de bug-uri pentru un număr mic de utilizatori. Au observat într-adevăr probleme cu meniul Start și bara de activități.

Windows 11 este disponibil într-o lună, dar este posibil să-l folosiți din iunie dacă aveți acces la programul Insider. În fiecare joi seară, această versiune găzduiește o actualizare care aduce partea sa de noi caracteristici. Cea din această săptămână provoacă îngrijorare pentru un număr mic de utilizatori. Au remarcat prezența multor erori pe versiunile Build 22000.176 și 22449.

Înainte de a ajunge la esența problemei, rețineți că am actualizat versiunea noastră de Windows 11 și o folosim activ de atunci. Cu toate acestea, nu am întâlnit nicio eroare menționată mai jos. Nu ezitați să ne spuneți în comentarii dacă sunteți afectati de aceste erori.

WINDOWS 11 ARE PROBLEME GRAVE CU MENIUL START

Aceste erori sunt enervante, deoarece făcând clic pe meniul Start sau pe bara de activități, nu aveți nimic afișat decât o pagină goală. Meniul contextual, pe care îl obțineți după ce faceți clic dreapta pe desktop, este, de asemenea, neobișnuit de lent. Făcând clic pe meniul „Personalizare”, apare un mesaj de eroare și este imposibil să accesați meniul în cauză.

Erori foarte enervante pentru utilizare care nu pot fi corectate prin repornirea aparatului. Microsoft a ținut cont de feedback foarte repede și a postat un mesaj pe Twitter mulțumind Insiders pentru răbdare. Deocamdată, nu există încă un patch corectiv, dar firma Redmond oferă o scurtatura pentru a rezolva problema:

  • Intrati in CMD cu drepturi de administrator
  • Apoi tastați reg delete reg delete HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\IrisService /f && shutdown -r -t 0 în fereastra nouă
  • Reporniți computerul și erorile ar trebui să dispară.

O mică scurtatura care durează câteva secunde, nu mai mult și care ar trebui să rezolve problema. Desigur, folosind o versiune de previzualizare a lui Windows 11 vă expune la acest tip de bug-uri, sistemul de operare este încă în versiune beta. Dacă totul merge bine, versiunea finală care va ajunge pe 5 octombrie si nu ar trebui să se angajeze în acest gen de neplăceri.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button