Diverse

7 semne ale deficitului de magneziu

Partener 11/03/2024

Deficitul de magneziu, cunoscut si sub denumirea de hipomagneziemie, se poate manifesta atat la nivel fizic, cat si psihic, iar simptomele pot varia. Desi frecvent intalnita, carenta de magneziu poate trece neobservata, manifestandu-se, de cele mai multe ori, atunci cand nivelurile acestui mineral din corp sunt unele foarte scazute.

Deficitul de magneziu, cunoscut si sub denumirea de hipomagneziemie, se poate manifesta atat la nivel fizic, cat si psihic, iar simptomele pot varia. Desi frecvent intalnita, carenta de magneziu poate trece neobservata, manifestandu-se, de cele mai multe ori, atunci cand nivelurile acestui mineral din corp sunt unele foarte scazute.

Desi prezent intr-o gama variata de alimente de origine vegetala si animala, exista sansa ca acesta sa nu fie absorbit corect de organism din cauza unei afectiuni de sanatate. In aceasta situatie, este recomandata administrarea sistematica de suplimente magneziu pentru a combate carenta si preveni simptome precum:

  1. Convulsii, crampe si spasme musculare

Convulsiile (in cazuri mai severe), crampele si spasmele musculare sunt cauzate de un flux mai mare de calciu in celulele nervoase, care supraexcita sau hiperstimuleaza nervii musculari. Insa este putin probabil ca suplimentele cu magneziu sa reduca aceste simptome in cazul adultilor aflati la o varsta mai inaintata.

  1. Afectiuni mentale

Un exemplu este apatia, care se caracterizeaza prin amorteala mentala sau lipsa emotiei. Nivelurile scazute pot, de asemenea, creste riscul de stres, depresie si anxietate, in timp ce cazurile grave sunt asociate chiar cu delir sau coma. Lipsa de magneziu poate provoca anumite disfunctii nervoase, agravand tulburarile mentale cu care se confrunta unele persoane.

  1. Osteoporoza

Deficitul de magneziu este un factor de risc pentru osteoporoza – o afectiune frecvent intalnita, caracterizata prin slabirea oaselor si cresterea riscului de fracturi osoase. Asta, deoarece lipsa mineralului din corp este asociata cu slabirea oaselor in mod direct si scaderea nivelului de calciu (hipocalcemie) din sange (principalul bloc de constructie a oaselor).

  1. Oboseala si slabiciune musculara

Oboseala include simptome de epuizare fizica si mentala sau slabiciune, care poate fi corectata prin odihna. Cu toate acestea, oboseala severa sau persistenta poate indica o problema de sanatate, iar asociata cu slabiciunea musculara specifica anunta un deficit de magneziu. Nivelurile scazute afecteaza inclusiv semnalizarea nervoasa si nivelurile de potasiu din celulele musculare, ceea ce poate provoca oboseala si slabiciune.

 

 

 

  1. Hipertensiune arteriala

Deficitul de magneziu poate duce la o tensiune arteriala ridicata, care, la randul ei, este un factor de risc major pentru bolile de inima. Administrarea sistematica a unor suplimente magneziu poate scadea tensiunea arteriala, in special la adultii cu hipertensiune.

  1. Astm

Deficitul de magneziu este un simptom comun la persoanele cu astm sever. In plus, nivelurile de magneziu tind sa fie mai scazute la persoanele cu aceasta afectiune. Inhalatoarele cu sulfat de magneziu pot ajuta adesea la reducerea simptomelor usoare de astm, iar sulfatul de magneziu intravenos este un tratament eficient pentru manifestarile severe.

  1. Batai neregulate ale inimii

Un efect potential sever consta in aritmia cardiaca sau bataile neregulate ale inimii. Aritmia poate varia de la lipsa simptomelor pana la simptome foarte grave, iar in unele cazuri poate cauza palpitatii la nivelul inimii (pauze intre bataile inimii). In cazurile severe, aritmia creste riscul producerii de accident vascular cerebral sau insuficienta cardiaca.

Alegerea unor suplimente magneziu potrivite reprezinta o modalitate excelenta de a normaliza nivelul mineralului in corp, astfel ca farmacia Drogheria Vara (drogheriavara.ro)pune la dispozitia celor interesati de cresterea nivelului acestui nutrient cele mai eficiente variante ce confera avantajul de a fi accesate mai multe cai de absorbtie celulara, cu formule unice pe piata romaneasca, foarte bine tolerate, cu biodisponibilitate si bioactivitate ridicate.

Etichete:

Articole pe acelaşi subiect

Share to...