În curând, lumea va adopta cel mai recent standard de rețea 5G și diverși furnizori de servicii sunt pe cale să își lanseze cardurile sim 5G. Totusi, nici macar nu avem aceasta retea si deocamdata peste 95% dintre cei din Romania, folosim 4G. Japonia este una dintre tara care vrea sa repsecte traditia si sa fie mereu cu un pas inainte, acestia deja se pregatesc pentru urmatoarea retea iar in 2030 am putea sa o avem.
Japonia are scopul de a crea o rețea care va fi de 10 ori mai rapidă decât rețeaua 5G care este încă de introdus. Alături de Japonia, Coreea de Sud, Finlanda și China și-au început cercetările pentru dezvoltarea rețelelor mai eficiente decât 5G.
Cercetare și dezvoltare din Japonia
Conform ultimului raport al lui Nikkei, Ministerul Afacerilor Interne și Comunicațiilor din Japonia a decis să înființeze o societate civilă de cercetare guvernamentală luna aceasta. Țara va investi 2,03 miliarde USD în cercetarea și dezvoltarea 6G.
Tehnologia 6G este de așteptat să ofere o viteză de 10 ori mai rapida decât ceea ce lumea va asista în tehnologia 5G. Undele de înaltă frecvență neutilizate vor fi utilizate în rețeaua 6G.
Dezvoltări pentru lansarea tehnologiei 6G
Companiile care vizează introducerea tehnologiei 6G până la începutul următorului deceniu și-au început deja procesul de cercetare și dezvoltare. În noiembrie 2019, guvernul chinez a mai declarat că va înființa două instituții de cercetare și dezvoltare pentru tehnologia 6G. Mai multe universități din Finlanda și câteva instituții afiliate guvernului au inițiat, de asemenea, proiectele bazate pe cercetarea și dezvoltarea 6G anul trecut. LG Electronics și Samsung Electronics și-au stabilit deja centrele de cercetare pentru tehnologia 6G din Coreea de Sud.
Câțiva furnizori de servicii de rețea din Japonia sunt așteptați să lanseze tehnologie 5G până la sfârșitul lunii aprilie 2020. Rețeaua 5G va câștiga în curând popularitate în anii următori, dar diverse țări și-au mutat deja scopul de a dezvolta tehnologia 6G, care va fi mult mai capabil în ceea ce privește descărcarea și viteza de încărcare a datelor decât 5G.
Practic aveasta veste ne face deja sa visam la urmatorul capitol cand vine vorba de retele de telecomunicatii. Este adevarat ca va mai trece timp pana atunci, insa este de apreciat ca deja dezvoltatorii incearca sa ofere alternative si mai eficiente si ne arata inca o data ca suntem capabili de mai multe.
Va fi interesant de vazut cum vor fi acestea, cum vor fi aplicate, daca corpul uman va avea de suferit, daca pentru 5G avem nevoie de o antena la 3 blocuri, la 6G cum va fi? Mai avem mult pana acolo, insa cu siguranta subiectul este unul foarte interesant.