iPhone 12 se lanseaza astazi – Pret, specificatii si actualizare zvonuri

iPhone 12

Nici anul 2020 nu va fi ca ceilalți pentru Apple. Obișnuit pentru a-și dezvălui noul iPhone în septembrie, gigantul californian a trebuit să își revizuiască planurile. Întârzierile cauzate de coronavirus l-au obligat să amâne keynote-ul mult așteptat și, prin urmare, lansarea comercială a noului său iPhone 12.

În timp ce Apple a consolat fanii prin introducerea noului iPad 8 și iPad Air, precum și Apple Watch Series 6 și SE, noul iPhone 12 rămâne cel mai așteptat produs Apple al anului. Din fericire, diverse surse au fost menite să dezvăluie câteva informații despre următoarele smartphone-uri Apple, suficiente pentru a vă calma cu privire la noul smartphone în timp ce așteptați prezentarea oficială care va avea loc pe 13 octombrie 2020 . Prin urmare, am sortat multitudinea de zvonuri și le-am selectat pe cele mai potrivite pentru a vă oferi o imagine de ansamblu a ceea ce ar putea fii cu adevarat noul iPhone 12 .

Câte modele de iPhone 12 vom avea?

Ca în fiecare an, Apple ar trebui să-și lanseze iPhone-ul 12 în mai multe variante. În timp ce eram obișnuiți să descoperim trei produse noi, Apple ar putea oferi patru iPhone 12, două standard și două Pro anul acesta . Gama 2020 va fi, prin urmare, alcătuită – pe lângă iPhone SE lansat la începutul anului – dintr-un iPhone 12 Mini (ecran de 5,4 inci), un iPhone 12 (6,1 inci), un iPhone 12 Pro (6,1 inci și cea mai bună cameră) și un iPhone 12 Pro Max (6,7 inci).

Câte modele de iPhone 12 vom avea?
Câte modele de iPhone 12 vom avea?

Care vor fi prețurile iPhone 12?

Deocamdată, puține zvonuri au dat vreo indicație a prețurilor noului iPhone 12. Cu toate acestea, ne putem aștepta cel puțin la prețuri similare cu cele ale generației anterioare. Deci, numărați un preț între 850 de euro pentru iPhone 12 până la aproape 1300 de euro pentru cel mai scump model (iPhone 12 Pro Max). IPhone 12 Mini, ar fi comercializat la 759 de euro . IPhone 12 ar fi, de asemenea, oferit în aceleași culori ca iPad Air .

Rețineți că Apple ar putea profita de integrarea tehnologiei 5G și LIDAR pentru a-și crește prețurile. În orice caz, asta a sugerat o sursă chineză, care a sugerat o creștere de 50 de euro pentru versiunea standard, sau un preț de 859 de euro. Prin urmare, iPhone 12 Mini ar fi mai accesibil cu prețul său de 759 de euro.

Cand se lanseaza iPhone 12?

Din nou, nu a fost comunicată nicio dată precisă de către Apple. Criza de sănătate cauzată de Covid-19 a reușit să fie mai bună decât planurile Apple care a amânat lansarea smartphone-urilor sale. Prin urmare, keynote-ul din septembrie a lăsat mult spațiu pentru noul iPad 8 și iPad Air, precum și pentru Apple Watch SE și Series 6.

Prin urmare, noul iPhone 12 va fi prezentat la conferința din 13 octombrie 2020. Ne putem aștepta la deschiderea precomenzilor în aceeași seară pentru livrare o săptămână mai târziu, dacă Apple respectă programul său obișnuit. S-ar putea, de asemenea, ca Apple să-și împartă lansarea în două faze: iPhone 12 Pro și Pro Max la început, apoi iPhone 12 și 12 Mini puțin mai târziu.

Va veni iPhone 12 cu căști și încărcător?

Acesta este cel mai controversat subiect, în timp ce iPhone 12 nici măcar nu este anunțat încă. Potrivit lui Ming-Chi Kuo, un analist cunoscut pentru informațiile sale (aproape) întotdeauna adevarate, Apple nu ar furniza incarcator sau căști cu fir în cutia iPhone 12.

Va veni iPhone 12 cu căști și încărcător?
Va veni iPhone 12 cu căști și încărcător?

Francezii sunt cei mai norocosi, acestia au o legislatie ce îi obligă pe producătorii de smartphone-uri să le livreze cu un dispozitiv care să permită să țină conversații, îndepărtând telefonul de ureche, pentru a limita efectele undelor. Cu alte cuvinte, Apple este obligată să furnizeze o pereche de căști cu iPhone-ul său 12.

IPhone 12 va fi compatibil 5G?

În timp ce 5G face obiectul dezbaterii în Romania, desfășurarea sa a progresat bine în restul lumii. Dacă Apple a făcut blocajul în 2019, iPhone 12 ar trebui să fie compatibil cu 5G și ar integra un cip Snapdragon X55 de la Qualcomm. Unele surse indică faptul că doar unele modele l-ar moșteni, altele că toate variantele vor veni cu cel mult 4G.

Design iPhone 12

Anul acesta, Apple ar juca cartea nostalgiei și ar lansa un telefon cu caracteristicile iPhone 4 (al cărui design este încă lăudat astăzi) cu o notă de modernitate. Această schimbare neobișnuită (Apple își modifică complet codurile de design la fiecare două generații) i-ar permite Apple să creeze o mică surpriză.

Design iPhone 12
Design iPhone 12

Astfel, iPhone 12 s-ar distinge prin marginile sale mai unghiulare , un ecran plat și chenarele mai subțiri. De asemenea, crestătura ar fi mai subțire. lateralele ar fi încă din oțel inoxidabil, în timp ce partea din spate ar fi acoperită cu sticlă mată cu un logo strălucitor. O nouă culoare albastră purpurie și-ar face debutul. IPhone 12 Mini, ar moșteni culorile iPad Air și ar fi acoperit cu o carcasă din plastic și nu din sticlă.

Ecran OLED de 120 Hz?

Experiența Apple în domeniul ecranelor este bine stabilită. Cu toate acestea, competiția este pe val, iPhone 11 Pro, cu panoul său de 60 Hz este sub competitie în comparație cu cele mai recente modele de la Samsung, Oppo sau OnePlus. Prin urmare, gigantul californian ar integra un panou de 120 Hz (folosit deja pe iPad Pro) pe cele două modele cele mai premium (iPhone 12 Pro și Pro Max). În cazul în care versiunile standard ar trebui, prin urmare, satisfăcute cu un panou de 60 Hz. Pe de altă parte, Apple ar integra un ecran OLED în întreaga gamă , iPhone SE ar fi, prin urmare, ultimul model echipat cu un panou LCD.

Ecran OLED de 120 Hz?
Ecran OLED de 120 Hz?

Cu Face ID sau Touch ID?

De la iPhone X, Apple nu a modificat partea din față a smartphone-ului său. În cauză, integrarea Face ID, sistemul său de recunoaștere facială de neegalat până acum a fost prezent. Evident, mândru de această descoperire, marca Apple ar trebui, prin urmare, să-și continue avântul. Fără ID Touch în noile iPhone, ci doar cu Face ID.

Totuși, pentru prima dată Apple ar putea reproiecta această crestătură inestetică pentru a o face mai discretă . Prin urmare, ar fi mai îngusta și ar lăsa mai mult spațiu pe ecran. Dacă unele zvonuri au evocat integrarea Face ID sub placă, surse mai fiabile au indicat că tehnologia nu va fi gata până în 2021, pentru iPhone 13, prin urmare.

Cu Face ID sau Touch ID?
Cu Face ID sau Touch ID?

Performanță: cip A14 Bionic

Ca în fiecare an, Apple ar trebui să profite de lansarea noului său iPhone pentru a dezvălui un nou cip. Prin urmare, iPhone 12 ar integra logic Aion Bionic gravat în 5 nm și produs de TSMC . Acest nume înseamnă ceva pentru tine? Este normal. Criza de sănătate a supărat programul mărcii, recent anunțatul iPad Air ia deja la bord A14 Bionic. Apple vorbește despre o performanță sporită cu 40% și o procesare grafică cu 30% mai rapidă. Cifre care te amețesc. Pe de altă parte, Jon Prosser susține că iPhone 12 (standard) ar fi totuși oferit cu 64 GB de stocare . Da, în 2020.

Autonomie și reîncărcare

Fost batjocorit pentru autonomia lor catastrofală, iPhone-urile sunt acum printre cele mai bune din domeniu. Prin urmare, Apple ar trebui să rămână in cursa cu noul iPhone 12s . S-ar putea face chiar mai bine, 11,8 miliarde de tranzistoare ale A14 Bionic permițând puțină optimizare.

În ceea ce privește reîncărcarea, nu se așteaptă schimbări mari decât scoaterea sursei de alimentare din cutie. Mult menționat, înlocuirea portului fulger cu un USB-C nu ar fi relevantă. Cu toate acestea, Apple ar putea face această schimbare majoră în 2021 cu iPhone 13.

Camera foto

Modelele din trecut nu au fost foarte optimizate pentru public la categoria camere foto. Cu toate acestea, Apple și-ar rezerva din nou cele mai bune tehnologii pentru cele două versiuni premium. Astfel, iPhone 12 Pro și Pro Max ar trebui să integreze senzorul LIDAR pe care l-am descoperit pe iPad Pro 2020. Principalul său avantaj: gestionează mai bine adâncimile și stabilește un plan 3D al mediului său pe o rază de 20 metri. Ca să îmbunătățim calitatea portretelor, de exemplu. Aceste două modele ar trebui să încorporeze și un teleobiectiv cu zoom optic de 3x pentru 12 Pro și 5x pentru 12 Pro Max.

Camera foto
Camera foto

Phone 12 și 12 Mini ar trebui să integreze aceiași doi senzori ca și cei ai iPhone 11 , un prim cu unghi larg și un al doilea cu un obiectiv cu unghi foarte mare. Apple ar trebui să profite de potențialul A14 Bionic pentru a îmbunătăți calitatea generală a fotografiilor sau chiar, de ce nu, pentru a inaugura noi moduri de fotografiere. Unele zvonuri, de exemplu, evocă integrarea unui mod macro pentru a realiza fotografii la distanță foarte mică.

Rezumatul zvonurilor iPhone 12 în 5 întrebări

Rezumatul zvonurilor iPhone 12 în 5 întrebări
Rezumatul zvonurilor iPhone 12 în 5 întrebări

Câte iPhone 12 din acest an?

Se așteaptă ca Apple să lanseze patru iPhone 12 în acest an: un iPhone 12 Mini (5,4 inci), un iPhone 12 (6,1 inci), un iPhone 12 Pro (6,1 inci) și un iPhone 12 Pro Max (6,7 inci) inci).

Va exista un iPhone 12 Mini?

Da, Apple ar lansa un iPhone 12 Mini conform ultimelor zvonuri. Ar permite Apple să ofere un produs mai accesibil pentru a democratiza 5G.

Care este data lansării iPhone 12?

IPhone 12 va fi disponibil la sfârșitul lunii octombrie 2020 dacă ne ținem de obiceiurile Apple. Americanul își va prezenta noile sale telefoane pe 13 octombrie 2020.

Care este prețul iPhone 12?

Prețurile pentru iPhone 12 ar trebui să înceapă de la 759 de euro pentru versiunea Mini. IPhone 12 ar costa 859 de euro, iar iPhone 12 Pro și 12 Pro Max ar urca peste 1000 de euro.

Va veni iPhone 12 cu căști și încărcător?

Zvonurile spun ca acest lucru este foarte probabil, chiar daca in unele tari precum Franta, unde legislatia ii obliga pe producatori sa adauge si casti in cutie, Apple va trebuii sa aduca in continuare casti, in Romania nu avem o astfel de lege.

Acest articol va fi actualizat în funcție de noile informații dezvăluite de Apple și / sau de leaker și alte surse apropiate.

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...