A fost prezentat noul Android 12 cu design si functii noi

Marian Ciobanu
Android 12

După multe previzualizări ale dezvoltatorilor, sistemul de operare a ajuns acum la versiunea beta, unde astăzi va fi disponibil pentru Google Pixel. Android 12 a trecut prin cea mai mare schimbare de design din istoria sa, numit Material You. Axa centrală este personalizarea, iar punctul cheie sunt temele dinamice care rezultă din alegerea wallpaper-ului.

- Publicitate -

Pur și simplu selectăm un wallpaper și sistemul selectează automat culorile dominante, care completează imaginea. Acestea se aplică întregului sistem de operare, notificări, ecran de blocare, setări audio, widget-uri noi etc.

De-a lungul sistemului de operare vom vedea multe animații fluide, care ne oferă un sentiment de flux în toate mișcările și funcțiile sistemului. De asemenea, s-au făcut multe îmbunătățiri invizibile, reducând cu 22% timpul procesorului necesar pentru serviciile de sistem și o reducere cu 15% a utilizării kernelului de la serverul de sistem.

Desigur, nuanța de notificare, setările rapide și butonul de alimentare s-au schimbat, de asemenea . Zona de notificare este mai clară și oferă un aspect confortabil notificărilor.

În setări, există un nou meniu numit Privacy Dashboard, unde ne arată dintr-o privire permisiunile pe care le-am dat, ce date sunt utilizate, de ce aplicații și cât de des. Aceste permisiuni pot fi revocate cu ușurință din acest meniu.

De asemenea, în ceea ce privește confidențialitatea, există acum un nou indicator în colțul din dreapta sus, care ne anunță când o aplicație are acces la cameră sau microfon. În plus, putem bloca accesul la acestea, pentru întregul sistem, deoarece există comutatoare în Setările rapide.

Acum, în unele aplicații, locația exactă a utilizatorului nu va fi dată, ci o aproximare. Acest lucru funcționează bine cu aplicațiile meteo, unde nu aveți nevoie de locația exactă, ci în ce oraș ne aflăm.

Funcții precum Live Caption, Now Playing și Smart Responder vor fi efectuate în Android Private Compute Core, ceea ce înseamnă că acestea vor fi efectuate numai pe același dispozitiv, izolat de rețea, pentru a ne proteja datele. Protecția de acolo este open source și poate fi confirmată de experți în securitate.

În cele din urmă, Android 12 are funcții de accesibilitate îmbunătățite pentru persoanele cu deficiențe de vedere, asistență pentru derularea capturilor de ecran, widgeturi de conversație pentru a-i aduce pe cei dragi pe ecranul de pornire și modalități prin care toate dispozitivele funcționează mai bine împreună.

Etichetat:
Distribuie acest articol
By Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *