Alibaba lucrează la un rival pentru ChatGPT

Alibaba, una dintre cele mai renumite companii de tehnologie chineze, a anunțat că lucrează la propriul său concurent pentru ChatGPT, o inteligență artificială conversațională dezvoltată de OpenAI și care a luat cu asalt industria tehnologică în ultimele câteva luni. Potrivit CNBC, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că aceasta lucrează la o tehnologie în stilul ChatGPT, care este testată intern în prezent. Cu alte cuvinte, Alibaba se alătură trendului în care firmele it se aruncă în hype-ul chatbot-urilor.

Alibaba a anunțat că dezvoltarea tehnologiei s-a început încă din 2017 și că testarea a început și ea intern, însă nu a dezvăluit când se poate aștepta ca utilizatorii să poată folosi produsul în mod oficial. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „ca lider tehnologic, continuăm să investim în transformarea inovațiilor de ultimă oră în aplicații valoroase pentru clienții noștri, precum și pentru utilizatorii lor finali, prin intermediul serviciilor de cloud”.

În această săptămână, Microsoft și Google au organizat evenimente dedicate prezentării celor mai noi avansări în domeniul inteligenței artificiale. Microsoft a anunțat o versiune complet nouă de Bing, motorul de căutare al companiei, și Edge, browser-ul său web, prin care se gândește la aceste instrumente ca la un copilot AI pentru web. Ambele versiuni conțin cea mai nouă generație de GPT, tehnologia de conversație AI dezvoltată de Open AI.

Pe de altă parte, compania Google a anunțat recent o serie de actualizări la nivel de inteligență artificială atât pentru motorul de căutare, cât și pentru hărțile sale. De asemenea, acum puțin timp, au anunțat și lansarea concurentului lor, Bard, care va încerca să îl înlocuiască pe Bing. Cu toate acestea, prima demonstrație a chatbot-ului inteligent al Google a conținut o eroare destul de jenantă, când a spus că Telescopul Spațial James Webb a fost primul care a descoperit planete în afara sistemului nostru solar. Din nefericire, acest lucru este total incorect, deoarece prima descoperire a fost făcută de telescopul spațial Hubble încă din anul 1991.

Distribuie
Marian Mărian

Marian Mărian

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.