TechFinTechApple vă va permite să plătiți...

Apple vă va permite să plătiți pentru abonamentele Netflix și Spotify fără a trece prin App Store

Apple a anunțat că va permite acum anumitor aplicații să utilizeze linkuri externe. Acest lucru le va permite să afișeze un link către un site web, astfel încât utilizatorii să poată crea sau chiar gestiona un cont în afara sistemului Apple App Store.

- Publicitate-

Noile reguli, care intră în vigoare astăzi, permit dezvoltatorilor de aplicații de citire (aplicații care sunt destinate în principal să ofere acces la conținut digital, cum ar fi Netflix, Kindle sau Spotify) să facă linkuri spre site-urile lor pentru lucruri precum gestionarea sau crearea de conturi, dar de asemenea pentru plăți.

Orientările anterioare App Store au împiedicat anterior astfel de aplicații să se conecteze la propriile lor site-uri web. Cu toate acestea, o decizie judecătorească recentă din SUA a forțat Apple să-și relaxeze regulile privind legăturile de plată externe App Store și, prin urmare, dezvoltatorii au în sfârșit dreptul de a-și redirecționa utilizatorii către propriile lor site-uri.

Dezvoltatorii vor putea ocoli comisionul App Store

Noua politică de la Apple va permite dezvoltatorilor de aplicații pentru cititori să-și atragă utilizatorii să se înscrie de pe propriul lor site web. Prin urmare, companiile vor putea evita sistemul de plată al App Store, care până acum lua între 15 și 30% comision la vânzări.

La rândul său, și Google a lansat o inițiativă similară în urmă cu câteva zile. Într-adevăr, gigantul american a anunțat că a colaborat cu Spotify pentru a permite utilizatorilor să se facă fără Play Store pentru a-și plăti abonamentele. Astfel, aplicația de pe Android va avea așadar două butoane separate amplasate „unul lângă altul” ceea ce va permite utilizatorilor să aleagă între site-ul Spotify și Magazinul Google Play pentru a-și plăti abonamentul.

Ne imaginăm că funcționarea va fi destul de asemănătoare pe aplicația Spotify de pe iOS. Oricum, aceasta este o veste bună pentru dezvoltatori, care vor putea, în sfârșit, să genereze mai multe profituri eliberându-se de o parte din comisionul pe care trebuiau să-l plătească catre Apple la achizițiile făcute prin App Store.

[SURSA]

- Publicitate-
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Trending