Camera frigorifica este un echipament esential in fiecare unitate de alimentatie publica, deoarece ofera un spatiu mare de depozitare pentru pastrarea in conditii ideale de temperatura, umiditate si igiena a ingredientelor necesare pentru pregatirea celor mai bune retete.
Avantajele oferite de folosirea noilor modele de camera frigorifica sunt multiple si apreciate atat de catre maestrii bucatari si de restul personalului dintr-o bucatarie profesionala, cat si de proprietarii si administratorii unitatilor de succes din domeniul HoReCa.
Beneficiile folosirii unui model de camera frigorifica de ultima generatie
Datorita unui astfel de echipament, devine posibila pastrarea in conditii optime a mai multor tipuri de alimente, pentru o perioada indelungata de timp. De aici decurg doua beneficii esentiale. Pe de o parte, niciun aliment nu se va altera inainte de data recomandata pentru consum, ceea ce permite evitarea risipei si realizarea unor economii consistente. Pe de alta parte, ingredientele care ajung la chefi se afla in cea mai buna stare, din punctul de vedere al consistentei, al gustului, mirosului si aspectului. Prin urmare, preparatele pe care le vor pregati au toate sansele sa satisfaca gusturi diverse, inclusiv pe ale celor mai pretentiosi clienti.
Platformele logistice de top, precum brand-ul Virtus Group GmbH, sunt tot mai atente la impactul pe care echipamentele produse il au asupra mediului inconjurator. Prin urmare, cele mai avansate produse reusesc sa ofere un randament foarte bun in conditiile unui consum tot mai redus de energie. De aici decurg alte doua avantaje. Cel dintai se refera la faptul ca firma pe care o detineti sau o administrati va fi prietenoasa cu mediul inconjurator, fapt pe care clientii il vor aprecia cu siguranta. Un alt beneficiu adus de reducerea consumului este reprezentat de costurile reduse, care contribuie la echilibrarea bugetului.
Se remarca, de asemenea, faptul ca exista o mare varietate de modele de camera frigorifica, atat in ceea ce priveste modul de functionare, cat si dimensiunile si capacitatea de depozitare. Prin urmare, poate fi ales produsul potrivit pentru fiecare restaurant, supermarket sau unitate de procesare a carnii.
Indicii ca o camera frigorifica are nevoie de mentenanta
La producerea unui astfel de echipament este utilizata cea mai avansata tehnologie, astfel incat este putin probabil sa intampine probleme de functionare. Cu toate acestea, uneori este posibil ca, dupa perioade indelungate de utilizare, sa apara nevoia unor lucrari de mentenanta.
Primele semne ale unei astfel de necesitati pot fi sesizate chiar de catre personalul din bucatarie, care constata, de exemplu, ca unele ingrediente nu mai au proprietatile dorite, fie in ceea ce priveste consistenta, fie din punctul de vedere al aspectului sau mirosului.
Un alt semn poate fi reprezentat de cresterea consumului de energie, fara ca aceasta sa poata fi explicata prin schimbarea temperaturii de lucru sau prin supunerea echipamentului la sarcini sporite. In momentul in care se produce o astfel de problema, este nevoie de consultarea cat mai grabnica a unui specialist.
Compania Fresco Expert, care comercializeaza cele mai performante modele de camera frigorifica, ofera servicii complexe, inclusiv instalare, mentenanta si reparatii, de fiecare data cand este necesar. Varianta Base Care este inclusa in pret si este valabila pentru piese de schimb si manopera. Variantele superioare, Performance Care si Premium Care, implica extinderea perioadei de garantie, revizii anuale si zeci de ore de service level agreement.
Cereti ajutorul specialistilor la aparitia acestor prime semne si in acest fel veti asigura o functionare de lunga durata a echipamentului achizitionat!