Samsung Galaxy S21 (Ultra) vs iPhone 12 (Pro): Cine este câștigătorul?

Samsung Galaxy S21 (Ultra) vs iPhone 12

Acum că Samsung tocmai a lansat noua sa gamă de telefoane, Galaxy S21, ne-am gândit să comparăm , cel puțin pe hârtie, cu unul dintre cei mai duri concurenți: iPhone 12.

Cei doi producători de telefoane se află în fiecare an într-un război de marketing menit să-și pună flagship-ul momentului în lumina reflectoarelor. Odată cu prezentarea noului Samsung Galaxy S21, putem observa deja câteva diferențe în comparație cu iPhone 12 de la Apple.
Pentru a afla care este cel mai mic preț pentru fiecare dintre aceste smartphone-uri, vă invităm să consultați:

Apple iPhone 12 Pro
128GB, 5G



Samsung Galaxy S21 Ultra
Dual SIM, 128GB, 12GB RAM, 5G (cadou o pereche de căști Galaxy Buds Pro și Galaxy SmartTag)



Galaxy S21 vs iPhone 12

Fie că vorbim despre Galaxy S21 sau iPhone 12, primul aspect pe care dorim să-l clarificăm, este faptul că ele sunt modelele de bază a două game individuale de telefoane. Astfel, Samsung oferă trei smartphone-uri: Galaxy S21, S21+ și S21 Ultra, în timp ce Apple oferă patru: iPhone 12, 12 mini, 12 Pro și 12 Pro Max.

La Samsung, avem pe o parte Galaxy S21 și S21+, care sunt aproape identice, cu excepția dimensiunii ecranului (și a bateriei) iar pe de altă parte avem S21 Ultra, care este cel mai de top model al producătorului la ora actuală. În cazul Apple, avem modelul de bază, iPhone 12, disponibil în două dimensiuni diferite, și modelul de top iPhone 12 Pro, a cărei variantă în dimensiuni mai mari și cu o cameră îmbunătățită este Max. Ca atare, este cel care se va apropia cel mai mult de S21 Ultra.

Proiectare

Pentru 2021, atât Apple, cât și Samsung au decis să revină la elementele de bază în ceea ce privește designul. Acest lucru este evident pe iPhone 12, cu marginile drepte care amintesc de epoca de design a lui iPhone 4 (și a celor trei succesori ai săi). Desigur, Apple nu elimină 10 ani de evoluție și iPhone 12 beneficiază în continuare de finisaje impecabile cu un cadru din aluminiu sau oțel inoxidabil în funcție de model și protecție din sticlă atât pe față cât și pe spate.

Deși lansat în 2020, designul lui iPhone 12 încă suferă de bretonul care e mare și cuprinde senzorii necesari pentru Face ID. În utilizare nu este enervant, dar trebuie să recunoaștem că acest lucru oferă un aspect mai puțin „modern” ecranului, oricât de frumos este dispozitivul.

iPhone 12 vs Galaxy S21

La rândul său, Samsung își dezvoltă formula anterioară, rafinând în special modulul foto a lui Galaxy S21 care este integrat într-un cadru din aluminiu. În partea din față, marginile subțiri sunt însoțite de un un decupaj al camerei discret centrat în partea de sus a ecranului pentru o mai bună imersiune. Rezultatul este destul de plăcut pentru ochi.

Cu toate acestea, observăm și un anumit pas pe care l-a făcut compania Samsung înapoi, la fel ca Apple. Da, aruncați o privire mai atentă: în afară de S21 Ultra, care are o curbură discretă, ecranul lui S21 și S21+ este plat! Am putea observa, de asemenea, prezența unei carcase de plastic pe S21 și nu de sticlă precum cea a fraților săi mari.

Galaxy S21 vs iPhone 12

Această diferență de materiale afectează greutatea dispozitivelor care este de 171 de grame pentru Galaxy S21 vs 202 și respectiv 228 de grame pentru Galaxy S21 + și S21 Ultra. La rândul său, Apple reușește să reducă cifra și să exceleze cu doar 133 g pentru 12 mini, 162 g pentru iPhone 12 și 187 de grame pentru iPhone 12 Pro. Însă, iPhone 12 Pro Max urcă la 226 de grame.

Oricum ar fi, este greu să nu observi la prima vedere că acesta este un smartphone premium.

Ecran

Specialist în ecrane, Samsung uimește întotdeauna cu display-urile sale, iar Galaxy S21 nu este, desigur, o excepție de la regula cu Amoled și HDR10 +, în Full HD + pentru S21, respectiv S21+ și în QHD+ pentru Ultra. Apple nu are de ce să fie invidios deoarece are pe gama iPhone 12 un ecran OLED, de asemenea compatibil HDR.

Cu toate acestea, Samsung rămâne în avantaj datorită ratei de reîmprospătare (dinamică) de 120 Hz pe cele trei smartphone-uri, în timp ce iPhone 12 a rămas la 60 Hz pentru a nu reduce autonomia, deja redusă prin sosirea tehnologiei 5G.

iPhone 12, cu toate acestea, are un avantaj semnificativ pentru unii: mai multă varietate în dimensiuni. Cu o diagonală a ecranului de la 5,4 inch pentru 12 mini la 6,7 ​​inch pentru 12 Pro Max, există câte o variantă orice gust. La Samsung, Galaxy S21 începe de la 6,2 inch și crește până la 6,8 inch la S21 Ultra.

Apple – de neatins la performanță

În ceea ce privește performanța, Apple și Samsung își echipează întreaga gamă cu același cip: A14 Bionic pe o parte și Exynos 2100 pe cealaltă. Aceste două procesoare sunt gravate în 5 nm și sunt concepute pentru a distribui sarcinile de lucru peste diferite nuclee mai mult sau mai puțin lacome.

Pe partea de RAM, găsim 8 GB pe Galaxy S21 și S21+, 12 până la 16 GB pe S21 Ultra însă doar 6 GB pe iPhone 12 și 8 GB pe iPhone 12 Pro. Această desfrânare a memoriei RAM de la Samsung reflectă, de asemenea, o dificultate mai mare în gestionarea sistemului de operare. Datorită ecosistemului său închis, Apple poate, prin urmare, să ruleze iOS mai ușor.

Va trebui să așteptăm teste mai complete ale lui Galaxy S21 pentru a-l confirma, dar primele valori de referință scurse pe internet arată că Exynos 2100 este mai mult sau mai puțin la egalitate cu Snapdragon 888, care este el însuși sub ceea ce oferă Apple. În plus, ecosistemul acestuia din urmă îi permite să aibă un control mai bun asupra echipamentelor sale și să obțină astfel mai multă performanță în utilizare.

Versatilitatea este totul

Într-o epocă în care capacitățile smartphone-urilor depășesc adesea nevoile lor, cea mai dificilă și cea mai solicitantă parte, este fotografia. În acest punct, Samsung și Apple sunt printre cele mai bune și este dificil să le comparăm doar din punct de vedere tehnic, deoarece algoritmii software sunt importanți și demni de a fi luați în considerare. Cu toate acestea, putem remarca versatilitatea lor.

Pe partea de Samsung, suntem în prezența unui modul fotografic triplu pe S21 și S21+, alcătuit: dintr-un senzor principal  de 12 Mpx (f / 1,8), un senzor ultra-wide de 12 Mpx (f / 2,2) și un Zoom hibrid de 64 Mpx x3 (f / 2). Apple pe iPhone 12 și 12 mini are doar un senzor principal de 12 Mpx (f / 1.6) și unul ultra-wide de 12 Mpx (f / 2.4).

Pentru S21 Ultra, Samsung integrează un senzor principal de 108 Mpx și adaugă un zoom optic x10 de 10 Mpx și un senzor ToF pentru a măsura adâncimea. iPhone 12 Pro are în plus doar un teleobiectiv x2 de 12 megapixeli, în timp ce 12 Pro mărește zoomul la x2,5 și adaugă un senzor LiDAR.

Prin urmare, Samsung câștigă din punct de vedere al versatilității, oferind mai multe posibilități. De asemenea, trebuie să ținem cont și de aspectele contra ale celor două mărci de telefoane: lentilele pe iPhone lasă de dorit, creând efecte de „flare” mai ales pe timp de noapte, în timp ce Samsung tinde să-și sautereze puțin prea mult pozele, mai ales cu modul său de noapte. Cu toate acestea, va trebui să așteptăm apariția unor teste mai ample pentru a compara cu adevărat cele două game ale celor doi concurenți.

Pentru captura video, Samsung face, de asemenea, un pas înainte oferind înregistrări de 8K în plus față de 4K la 60 fps și Full HD la 120 fps. La rândul său, Apple se mulțumește cu un 4K foarte bine controlat la 60 fps, dar adaugă Dolby Vision HDR pentru contraste mai bune și un management mai fin al culorilor.

Alfă mai multe despre Samsung Galaxy S21 și iPhone 12

Fie că e vorba de Samsung sau Apple, discutăm, până la urmă, despre două dintre cele mai bune game de pe piață la ora actuală, care nu pot fi sfidate de alte telefoane (pentru moment) prin excelența lor din toate punctele de vedere, chiar dacă unele aspecte mai trebuie clarificate, mai ales în ceea ce privește autonomia, punctul slab al lui Galaxy S20 în 2020 (cu excepția modelului Ultra).

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un comentariu

Share to...