Telefonul Galaxy Z Flip 5 impresionează prin noul său ecran de protecție, care este considerabil mai mare decât cel al modelelor anterioare. Cu toate acestea, forma neobișnuită a acestui ecran nu a fost pe placul tuturor, în special atunci când este comparată cu ecranul de protecție al Motorola Razr 40 Ultra.
O combinație perfectă între practicitate și design
Implementarea ecranului de protecție al Motorola Razr 40 Ultra nu este la fel de bună din punct de vedere practic, deoarece este obstrucționat de cele două camere foto din spate. Însă acest lucru nu este valabil în cazul Galaxy Z Flip 5, deși mulți se întreabă de ce Samsung a optat pentru această formă de ecran de protecție, care pare asemănătoare cu o mapă deschisă, cu colțul din stânga jos al ecranului extins.
Funcționalitate maximă pentru experiența utilizatorului
Pe măsură ce am utilizat Galaxy Z Flip 5 în ultimele zile, am realizat că forma ecranului în formă de mapă face parte din obiectivul Samsung de a face ecranul de protecție cât mai mare, lipsit de obstacole și util, în special atunci când folosiți o aplicație pe acesta. Partea extinsă a ecranului de protecție găzduiește butoanele de navigare, lăsând restul ecranului liber pentru orice aplicație folosiți. Fără această porțiune adițională pentru butoanele de navigare, Samsung ar fi fost nevoit să le ascundă și să solicite utilizatorului să gliseze de jos în sus de fiecare dată când doresc să le acceseze, sau să implementeze gesturi, ceea ce ar fi dus la o experiență mai puțin satisfăcătoare.
O comparație între specificațiile ecranelor de protecție
Motorola are un avantaj în ceea ce privește specificațiile ecranului de protecție. În timp ce Galaxy Z Flip 5 are un ecran standard de 60Hz, Razr 40 Ultra dispune de un ecran de 144Hz, cu o rezoluție mai mare. Cu toate acestea, ecranul de protecție al Z Flip 5 este considerabil mai strălucitor decât cel al Razr 40 Ultra, astfel că nu putem declara un învingător clar decât dacă luăm în considerare practicitatea superioară a primului.