ŞtiriGoogle prezintă Pixel Tablet, cel mai...

Google prezintă Pixel Tablet, cel mai puternic concurent pe care îl va avea iPad-ul în 2023

Google pariază pe tablete și anunță noua sa tableta Pixel Tablet, „însoțitorul ideal” pentru smartphone-ul tău care se integrează perfect cu alte dispozitive din ecosistemul Pixel.

- Publicitate-

Google a salvat cele mai bune anunțuri pentru sfârșitul conferinței pentru dezvoltatori I/O 2022. După ce a dezvăluit că vom vedea Pixel 7 și Pixel 7 Pro mai târziu în cursul anului, Google a prezentat pentru prima dată Pixel Tablet, tableta hardware proprietară cu cel care se va confrunta cu iPad-ul în 2023 .

Rick Osterloh, vicepreședinte pentru dispozitive și servicii la Google, a spus că de obicei nu fac anunțuri atât de mult înainte, dar „energia din jurul tabletelor” justifică o excepție. Tableta Pixel este un dispozitiv de ultimă generație alimentat de cipul Tensor.

Potrivit lui Osterloh, tableta Pixel a fost concepută pentru a fi însoțitorul perfect pentru smartphone-urile Pixel și se integrează perfect cu alte dispozitive din ecosistemul Google. Conform tehnologiei, Pixel Tablet este concepută pentru a fi „cea mai utilă tabletă din lume”.

Deși Google a ascuns detaliile specifice ale următorului său dispozitiv, mesajul pe care îl trimite cu această primă privire este interesant.

Google prezintă Pixel Tablet

Cea mai recentă încercare este Pixel Slate, un dispozitiv 2-în-1 de 12 inchi care rulează sistemul de operare Chrome care cu greu ar putea umbri iPad Pro sau Surface Pro 6. După o lansare eșuată, Google a aruncat prosopul și a abandonat definitiv dezvoltarea de tablete la mijlocul anului 2019.

Spre deosebire de iPad, tabletele Android nu au reușit niciodată să ia popularitate. O parte a problemei este că Google nu a acordat niciodată importanță acestui segment. Conform cifrelor de livrări pentru ultimul trimestru din 2021, Apple rămâne liderul categoriei cu 38% din livrări. Locul doi îi revine Samsung cu 15,7%.

Android 13 va deschide calea pentru tableta Pixel

Lucrurile stau diferit anul acesta datorită Android 13. Noul sistem de operare Google va ajunge cu o optimizare mai bună pentru ecranele mai mari decât cele ale unui smartphone. În plus, va îmbunătăți suportul pentru stilouri, widget-uri și profiluri de utilizator pentru cei care își partajează dispozitivul cu alți membri ai familiei.

Potrivit lui Scott Blanksteen, director de management de produs la Google, cererea de tablete a crescut în ultimii ani și de aceea au introdus Android 12L beta .

Pentru a profita de noile caracteristici ale sistemului Android 13, Google a confirmat că lucrează cu TikTok, Zoom și Canva pentru a oferi aplicații optimizate pentru tablete. Compania de tehnologie va avea la dispoziție un an pentru a pregăti terenul pentru sosirea iminentă a tabletei Pixel.

Deocamdată nu se cunoaște disponibilitatea sau prețul posibil al următoarei tablete Google. Dacă compania urmează strategia aplicată smartphone-urilor sale, este posibil să vedem versiuni premium și entry-level pentru Pixel Tablet.

- Publicitate-
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Trending