Intel a prezentat Thunderbolt 4, care va fi disponibil în ultima parte a anului

Intel a dezvăluit unele dintre cele mai importante funcții pe care le oferă Thunderbolt 4, port ce va fi lansat împreună cu noile generații de precesoare Intel, în cadrul aceluiași eveniment de la sfârșitul acestui an.

Similar cu Thunderbolt 3, noua generație aduce transferul de date, încărcarea și stream-ul video pe același port. De altfel, Thunderbolt 4 vine cu o compatibilitate pentru USB4 standard, securitate îmbunătățită, suport pentru monitoare multiple și rate de transfer rapide ce ating 40Gbps.

Pentru persoanele care fac multitasking pe un laptop conectat la două ecrane externe, suportul din acest punct de vedere este una dintre cele mai remarcabile îmbunătățiri. Nu doar atât, însă noua versiune promite suport atât pentru monitoarele 4K UHD, cât și pentru cele 8K. Printre alte dezvăluiri pe care le-a făcut compania, am aflat că pentru Thunderbolt dock, este nevoie de computere compatibile cu acesta astfel încât să poată ieși din modul sleep atunci când sunt conectate la el pentru a beneficia de securitatea sporită și pentru a putea trimite curent și în celelalte porturi.

Dacă te întrebi în ce constă această securitate hardware, ei bine, este vorba de atacurile DMA fizice care sunt blocate, astfel încât dispozitivelor periferice nu se pot conecate neautorizat la memoria sistemului.

intel thunderbolt 4 cable support 768x768 1

Ca și generația anterioară, Thunderbolt 4 va fi compatibil cu tot felul de accesorii precum memorii drive portabile, plăci grafice externe, interfețe video, adaptoare, dock-uri, hub-uri, surse de alimentare și monitoare.
intel thunderbolt 4 accessories 768x768 1

Aceste cabluri vor fi valabile în diferte lungimi, de la 0.2m, până la 2.0m, Intel promițând că în viitor vor fi disponibile chiar și în variante de la 5m până la 50m.

Compania susține că generația a patra va înlocui o mare parte din cablurile de tipUSB-C, USB 3 (diplay), USB 4 20Gbps și USB4 40Gbps, făcând-ul un conector mult mai versatil pentru utilizarea de zi cu zi.

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un comentariu

Share to...