Jumătate din populația lumii are un smartphone

Jumătate din populația lumii are un smartphone

Strategy Analytics a lansat un nou raport care arată că jumătate din populația lumii deține un smartphone. Experții spun că a fost nevoie de 27 de ani pentru a atinge această etapă istorică.

Conform calculelor companiei de cercetare Strategy Analytics, aproximativ 4 miliarde de persoane – jumătate din populația lumii – dețin un smartphone. Potrivit experților, a fost nevoie de 27 de ani pentru a atinge această etapă istorică, cu alte cuvinte, pentru ca omenirea să devină dependentă de telefoanele mobile .

Jumătate din populația lumii are un smartphone

Conform raportului publicat, doar 30 de mii de persoane aveau un telefon inteligent în 1994. Până în 2012, acest număr a depășit pragul de 1 miliard. În ultimii ani, numărul deținătorilor de dispozitive mobile a crescut exponențial. Yiwen Wu, analist senior la Strategy Analytics, a declarat:

„Estimăm că baza globală de utilizatori de smartphone-uri a crescut de la doar 30.000 în 1994 la 1 miliard în 2012 și 3,95 miliarde în iunie 2021. Începând cu iunie 2021, populația lumii este estimată la 7,90 miliarde, ceea ce înseamnă 50% din întreaga lumea are un smartphone. „

Contribuție excelentă din partea lui Apple și Google

Să ne reamintim că primul dispozitiv clasificat ca smartphone a fost IBM Simon, lansat în 1994. Au urmat alte modele populare, cum ar fi Nokia 9110 Communicator, care a debutat în 1998, și Ericsson R380, care a fost prezentat consumatorilor în 2000 .

Managerul Analizei Strategiei, Linda Sui, a declarat că Apple a adus o contribuție semnificativă la popularizarea smartphone-urilor prin lansarea iPhone-ului în 2007. El a mai afirmat că, datorită avantajului la preț accesibil al dispozitivelor Android, face posibil ca mai mulți oameni să întâlnească telefoane inteligente. Analiștii prezic că până în 2030, aproximativ 5 miliarde de oameni din întreaga lume vor deține un smartphone.

[SURSA]

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un comentariu

Share to...