Microsoft lansează o nouă funcție de confidențialitate pentru Windows 11

Microsoft a anunțat lansarea unei noi funcții pentru Windows 11, numită „Presence sensing”, care își propune să îmbunătățească confidențialitatea utilizatorilor și performanțele dispozitivelor. Această funcție le permite utilizatorilor să controleze dacă aplicațiile pot detecta prezența lor pe dispozitiv.

Ce este „Presence sensing” și cum funcționează?

Conform documentației API pentru această funcție, „Presence sensing” reprezintă un senzor care detectează dacă un utilizator este prezent, absent sau nu interacționează cu dispozitivul lor. Utilizatorii vor putea permite sau bloca diferite aplicații să acceseze acești senzori și astfel să înțeleagă ce face utilizatorul în acel moment.

Confidențialitate, securitate și performanțe

Potrivit Microsoft, o aplicație practică a acestei funcții este blocarea automată a dispozitivului atunci când utilizatorul nu este prezent, reducând astfel șansele ca fișierele sensibile să ajungă la terți neautorizați. De asemenea, cu „Presence sensing”, aplicațiile pot reduce timpul necesar pentru detectarea și autentificarea utilizatorului și pot reduce timpul de inactivitate a ecranului, ceea ce înseamnă prelungirea duratei de viață a bateriei dispozitivului și îmbunătățirea performanțelor.

Cum accesezi setările?

Funcția este disponibilă doar pe dispozitivele care au senzor de prezență și poate fi accesată prin navigarea la Setări > Confidențialitate și securitate > „Presence sensing”.

„Presence sensing” este o nouă caracteristică care îmbunătățește confidențialitatea utilizatorilor și performanțele dispozitivelor. Această funcție le permite utilizatorilor să controleze dacă aplicațiile pot detecta prezența lor pe dispozitiv și să blocheze accesul aplicațiilor neautorizate la aceste senzori. Deși nu este disponibilă pe toate dispozitivele, „Presence sensing” poate fi o caracteristică utilă pentru utilizatorii dispozitivelor care au senzor de prezență.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *