TechSoftwareWindows 11: Microsoft diminuează treptat utilitatea...

Windows 11: Microsoft diminuează treptat utilitatea Panoului de control

Microsoft continuă procesul de modernizare a sistemului de operare Windows 11, însă acest lucru vine cu un preț. În urma viitoarelor actualizări, o funcționalitate prezentă de ani de zile în Panoul de control va dispărea, făcându-l astfel și mai puțin relevant pentru utilizatori.

- Publicitate-

Panoul de control, accesibil prin intermediul butonului Start și al barei de căutare, reprezintă de mult timp un hub central pentru o multitudine de setări importante, de la gestionarea rețelei de internet până la lista programelor instalate pe PC și personalizarea interfeței. Cu toate acestea, Microsoft a început deja să transfere treptat aceste funcționalități către secțiunea Setări a Windows 11, un proces demarat încă din vremea lui Windows 10.

Pagina de gestionare a fonturilor va fi relocată în secțiunea Setări

Conform unor informații recente, după o viitoare actualizare a Windows 11, accesarea opțiunii Fonturi din Panoul de control va redirecționa utilizatorii către pagina corespunzătoare din secțiunea Setări. Această pagină, localizată în meniul Personalizare, oferă o experiență similară cu cea din Panoul de control, fiind în același timp mai intuitivă în ceea ce privește procesul de instalare a noilor fonturi.

Deși Microsoft a afirmat în repetate rânduri că nu intenționează să elimine complet Panoul de control, acțiunile companiei sugerează clar dorința de a îndepărta treptat utilizatorii de această interfață. Redirecționarea sistematică către secțiunea Setări, deși nu va anula rolul Panoului de control ca hub centralizat, va contribui în mod inevitabil la declinul său.

Pe măsură ce Microsoft continuă să rafineze și să modernizeze Windows 11, rămâne de văzut care va fi soarta Panoului de control pe termen lung. Utilizatorii fideli ai acestei interfețe familiare vor fi nevoiți să se adapteze la noua abordare a companiei, care pune accentul pe simplitate și eficiență în gestionarea setărilor sistemului.

- Publicitate-
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Trending