Huawei dezvoltă un smartphone a cărui cameră frontală este ascunsă sub ecran și a cărui scaner de amprente poate fi utilizat pe întreaga suprafață a acestui ecran.
Până acum, în ciuda sancțiunilor americane, Huawei s-a menținut ferm. Recent, producătorul s-a poziționat chiar ca numărul unu pe piața smartphone-urilor, în fața Samsung, datorită unei recuperări mai rapide în China, unde vânzările sale nu au fost afectate de aceste sancțiuni.
Huawei pare să aibă intenția de a continua fabricarea de smartphone-uri. Unul dintre următoarele modele ar putea fi chiar un concentrat de inovații, prin combinarea a două tehnologii destul de impresionante: camera frontală ascunsă sub ecran, precum și un scaner de amprente care poate fi folosit pe toate zonele ecranului.
Potrivit Android Authority, compania ar fi indicat că, pentru moment, nu există un calendar precis. Dar acest dispozitiv ar putea ajunge pe piață în „o generație sau două”. Între timp, Huawei mai are detalii tehnice de rezolvat.
De fapt, pentru a putea fi scanata amprenta pe întreaga suprafață a ecranului, trebuie să existe mai mulți senzori sub acesta. Prin urmare, producătorul trebuie să reducă costurile scanerelor de amprente, dar și să reducă cantitatea de energie pe care acest dispozitiv ar putea să o consume.
În ceea ce privește camera frontală ascunsă sub ecran, ceea ce ar îngropa cu siguranță golurile de pe ecranele smartphone-ului, această opțiune este explorată și de alți producători, inclusiv Xiaomi și Oppo. Și primul smartphone care folosește această tehnologie va fi lansat anul acesta de ZTE. Este vorba despre ZTE Axon 20 5G, care va fi dezvăluit pe 1 septembrie.
De asemenea, Huawei trebuie să rezolve deficitul său de procesoare
Dar pentru ca Huawei să vândă în continuare smartphone-uri, va trebui mai întâi să găsească o alternativă la procesoarele Kirin. În mai, Statele Unite au anunțat noi sancțiuni pentru a împiedica Huawei să aprovizioneze procesoare de la companii care folosesc echipamente sau software americane.
Și, din păcate, pentru producător, furnizorul care a fabricat procesoarele Kirin este afectat de aceste noi măsuri . Statele Unite au anunțat doar o înăsprire a acestor sancțiuni pentru a se asigura că Huawei nu va putea eluda aceste noi măsuri.
În acest moment, nu știm cum Huawei ar putea înlocui procesoarele Kirin de pe dispozitivele sale. Dar zvonurile sugerează că, în prezent, Qualcomm face lobby pe autoritățile americane pentru a obține aprobarea furnizării de procesoare producătorului chinez.