AMD triumfă în fața lui Intel: Revoluția procesoarelor Ryzen

Competiția dintre AMD și Intel se încinge pe zi ce trece. Deși Intel a dominat piața procesoarelor pentru mult timp, AMD începe să atragă atenția cu seria sa accesibilă Ryzen. Rapoarte recente arată că AMD a înregistrat o creștere notabilă pe piața procesoarelor.

În primul trimestru al anului 2024, AMD a realizat un lucru fără precedent în piața procesoarelor – a atins cea mai mare cotă de piață de până acum, ajungând la un punct de cotitură. Conform unui raport al unei companii de cercetare de piață, AMD a crescut cota de piață de la 19,8% în trimestrul anterior la 23,9%.

Procesoarele Ryzen de la AMD sunt extrem de populare atât în rândul utilizatorilor de desktop-uri, cât și al celor de laptop-uri. Cu prețuri competitive, seria Ryzen nu doar că se remarcă prin accesibilitate, dar oferă și o serie de caracteristici bazate pe inteligența artificială. Astfel, se adresează creatorilor de conținut, jucătorilor și afacerilor.

Nu doar pe piața consumatorilor obișnuiți AMD înregistrează succes, ci și în sectorul serverelor, unde procesoarele Epyc au ajuns la o cotă de piață de 23,6%. Compania își îmbunătățește operațiunile de centru de date, lucrând în colaborare cu numeroși furnizori de servicii cloud și diverse organizații.

Cu toate acestea, AMD a pierdut teren în fața Intel în segmentul de dispozitive mobile, cota sa de piață fiind în jurul valorii de 19,3%. Ascensiunea Intel pare să fie legată de noile lor procesoare Meteor Lake.

Creșterea AMD atât în piața desktop-urilor, cât și în cea corporativă, a facilitat atingerea celei mai mari cote de piață din istoria companiei în segmentul procesoarelor.

Ce părere aveți despre aceste evoluții pe piața procesoarelor? Suntem curioși să aflăm opinia dumneavoastră, așa că nu ezitați să ne lăsați un comentariu!

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *