Revoluție în performanță: Apple M4 învinge Intel Core i9-14900KS!

Apple M4 a făcut o impresie puternică în lumea tehnologiei, demonstrând o performanță remarcabilă, care chiar depășește vârful de gamă al Intel, Core i9-14900KS. În urma dezvăluirii rezultatelor testelor Geekbench, se constată că noul procesor M4, care alimentează modelele de iPad Pro de 11 și 13 inci, obține scoruri impresionante.

Performanță uimitoare în testele Geekbench

Potrivit datelor obținute din baza de date Geekbench, procesorul M4 înregistrează aproximativ 3.800 de puncte în testul single-core și 14.500 de puncte în testul multi-core. Astfel, noul chipset depășește Core i9-14900KS, procesorul de top pentru desktop al Intel, cu 16% în ceea ce privește scorul single-core. Pe lângă aceasta, M4 consumă semnificativ mai puțină energie.

Apple M4
Apple M4

Comparativ cu predecesorul său, M3, M4 înregistrează creșteri de performanță de 22% în testul single-core și de 25% în testul multi-core. De asemenea, noul procesor obține un scor multi-core cu 45% mai mare decât M2 și chiar îl depășește pe M3 Pro cu 11 nuclee.

Caracteristici și specificații impresionante

Apple M4 este un procesor cu 10 nuclee, dintre care 4 sunt de performanță și 6 de eficiență. În plus, dispune de un GPU cu 10 nuclee și un Neural Engine cu 16 nuclee, care oferă o putere impresionantă de 38 TOPS în domeniul inteligenței artificiale. Chipset-ul este produs folosind a doua generație a procesului de 3 nm și vine cu funcții avansate precum memorie dinamică în cache, accelerare hardware pentru urmărirea de raze și suport pentru formatul AV1.

Performanță comparabilă cu consum redus de energie

În ceea ce privește performanța procesorului, Apple susține că noul cip M4, cu cele 28 de miliarde de tranzistori pe care îi conține, depășește M2 cu 50%. Într-o comparație realizată cu Asus Zenbook 14 OLED, echipat cu procesorul Intel Core Ultra 7 155H și 32 GB RAM, dispozitivele cu procesoare M4 oferă aceeași performanță remarcabilă, consumând doar o pătrime din energia necesară.

Cu noul său procesor revoluționar M4, Apple face o intrare impresionantă în lumea performanței tehnologice. Rezultatele testelor Geekbench demonstrează că M4 depășește cu ușurință procesorul de top al Intel, Core i9-14900KS, și aduce îmbunătățiri considerabile față de predecesorii săi. Performanța excelentă și consumul redus de energie fac din M4 o alegere ideală pentru utilizatorii care doresc performanță de vârf fără a compromite eficiența energetică.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *