Ghiduri

Cum să localizezi un telefon mobil Samsung furat – cu și fără aplicații pas cu pas

Dispozitivele mobile sunt unul dintre cele mai furate din întreaga lume și sunt ușor de rătăcit de către utilizatori în nenumărate situații. Prin urmare, este necesar să dispuneți de diferite instrumente care să vă permită să vă localizați telefonul în cazul în care îl pierdeți.

Ce oferă software-ul Samsung Find My Mobile?

Instrumentul de pe platforma Samsung Find My Mobile vă oferă posibilitatea de a gestiona o serie de opțiuni legate de pierderea dispozitivului dvs.

  • Localizează-ți dispozitivul: Această secțiune a platformei îți va permite să afli locația actuală a telefonului tău și traseul pe care va trebui să îl urmezi pentru a-l găsi. Cu toate acestea, eficacitatea acestui instrument este legată de o serie de configurații anterioare pe care ar fi trebuit să le efectuați pe dispozitivul dumneavoastră înainte de a-l pierde, ca metodă de prevenire.
  • Blocarea ecranului mobil: Dacă accesați această secțiune a setărilor, veți avea posibilitatea de a bloca atât ecranul tactil al dispozitivului, cât și butonul pentru a-l activa sau dezactiva.
  • Faceți ca dispozitivul să emită un semnal sonor: Această opțiune este eficientă dacă vă aflați în apropierea locului în care ați pierdut dispozitivul. Atunci când este activat, telefonul va începe să emită un semnal sonor la capacitate maximă timp de un minut întreg, ceea ce îl va face mai ușor de găsit.
  • Efectuați o copie de rezervă a datelor dispozitivului dvs.: Puteți aproba un proces de duplicare a tuturor datelor de pe dispozitivul dvs. mobil, pentru a le salva pe serverul cloud Samsung; sau Samsung Cloud.

Ce ar trebui să fac dacă mi-am pierdut telefonul mobil Samsung cu Find My Mobile?

Pentru a utiliza cu succes platforma Find My Mobile, trebuie să fi activat serviciul „Find My Mobile”. Acest panou de configurare este disponibil în meniul „Settings” (Setări), sub opțiunea „Find My Mobile” (Găsire mobil) din secțiunea „Lock Screen and Security” (Blocare ecran și securitate).

Puteți utiliza serviciul Samsung accesând site-ul oficial Find My Mobile. Acolo, va trebui să vă conectați cu aceeași adresă de e-mail pe care ați conectat-o la interfața dispozitivului mobil Samsung. După ce v-ați conectat, veți putea vedea un dashboard cu informațiile despre dispozitivul dvs. în partea stângă a ferestrei.

Platforma Find My Mobile vă va furniza datele de localizare pe care le păstrează dispozitivul dvs., precum și informații despre starea bateriei și rețeaua la care este conectat.

Pe de altă parte, rețineți că, dacă aveți mai mult de două dispozitive atașate la același cont de e-mail, veți putea comuta între datele unuia și ale celuilalt în interfața Find My Mobile de la Samsung.

Cum îmi pot urmări telefonul folosind contul Google?

Pentru ca acest proces să fie eficient, dispozitivul dvs. trebuie să aibă funcția de localizare activată. Veți putea personaliza funcția în secțiunea „Google” din panoul de opțiuni „Setări” de pe dispozitivul dumneavoastră. Acolo, va trebui să bifați căsuța pentru „Find my device” (Găsiți-mi dispozitivul), după ce v-ați conectat la panoul „Security” (Securitate).

Dacă ați făcut această setare înainte de a vă pierde dispozitivul, o puteți găsi folosind platforma Google. Va trebui să accesați motorul de căutare Google în browser și să introduceți „Find my device”. Înainte de a face acest lucru, trebuie să vă conectați la Google cu adresa de e-mail pe care ați asociat-o dispozitivului pe care doriți să îl găsiți.

După ce ați lansat căutarea, puteți accesa fereastra de căutare a dispozitivului făcând click pe caseta corespunzătoare, de obicei primul rezultat. Acolo, veți putea vedea modelul dispozitivului dvs. în partea de sus a ecranului; în cazul în care aveți mai multe dispozitive conectate la același cont, puteți trece de la unul la altul după cum doriți.

În partea centrală a ferestrei, veți vedea locația Google Maps a dispozitivului dumneavoastră, iar în partea stângă panoul de opțiuni pe care îl aveți la dispoziție. Dacă doriți, puteți suna telefonul timp de 5 minute, puteți bloca funcțiile de bază și puteți șterge datele telefonului.

Care este cea mai bună aplicație de urmărire pe care să o descarc pe telefonul meu mobil?

Au fost dezvoltate mai multe aplicații pentru a urmări locația unui dispozitiv mobil în timp real, așa că va trebui să o alegeți pe cea care vi se potrivește cel mai bine.

  • Where’s My Droid: Vă permite să urmăriți un dispozitiv în mod eficient și ușor, în plus vă oferă acces la camera telefonului de la distanță pentru a evalua locația în cauză
  • Google Maps: Instalată în mod implicit pe majoritatea dispozitivelor Android, interfața aplicației permite partajarea în timp real a locației unui dispozitiv asociat
  • FamiSafe Location Tracking: Aplicația va afișa locația dispozitivului în cauză în timp ce este conectat la o rețea de internet. Cu o interfață ușor de utilizat și gratuită pentru public

Marian Mărian

Marian este un adept al culturii geek și prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button