Stiri ITComputerGadget

Este posibil ca Windows 10X să nu ajungă până în 2021

Sistemul de operare Windows 10X de la Microsoft, planificat inițial pentru dispozitive cu ecran dual, ar putea să nu apară până în 2021. Gigantul software a dezvăluit la începutul acestui an că Windows 10X este reelaborat pentru dispozitive cu un singur ecran, mai degrabă decât pentru hardware precum Surface Neo. Aceste modificări înseamnă că Microsoft nu va lansa Windows 10X așa cum își propusese să facă acest lucru în cursul acestui an.

ZDNet raportează că dispozitivele cu un singur ecran care rulează Windows 10X, proiectate pentru educație și utilizarea afacerilor, sunt așteptate să ajungă în primăvara anului 2021. Un an mai târziu, se zvoneste că Microsoft lansează terminale cu ecran dual care rulează Windows 10X. Dacă este corect, aceasta reprezintă o întârziere semnificativă pentru planurile de lansare originale ale Microsoft.

Microsoft a citat pandemia coronavirusului ca parte a motivului schimbării sale la Windows 10X. „Lumea este un loc mai diferit decât a fost în octombrie anul trecut, când ne-am împărtășit viziunea noastră pentru o nouă categorie de dispozitive Windows cu ecran dual”, a spus Panos Panay, șeful Surface și Windows, în mai.

Microsoft și-a reproiectat o mulțime de produse pentru a satisface mai bine dispozitivele de lucru de la distanță și mai esențiale, cum ar fi PC-urile și laptopurile.

Planurile Microsoft pentru suportul tradițional de aplicații desktop win32 în Windows 10X au cauzat probleme sistemului de operare. Surse spun că Microsoft a întâmpinat probleme de performanță cu aplicațiile win32 pe Windows 10X, pe lângă probleme de compatibilitate cu aplicații mai complicate care se integrează în sistemul de operare. Aceste probleme au contribuit, de asemenea, la o întârziere de lansare a Windows 10X.

De asemenea, Microsoft lucrează acum la aduce o parte din îmbunătățirile sale Windows 10X UI și UX la Windows 10 în sine. Sugestii timpurii au început să se întâmple, cu un design actualizat al meniului Start și o nouă pictogramă Setări în Windows 10 care a apărut inițial în Windows 10X. Ne așteptăm să vedem mai multe modificări de design la Windows 10 în următoarele luni. Microsoft are acum o întreagă echipă dedicată consistenței designului și iconografiei în Windows 10.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *