În lumea cinematografiei, pandemia covid-19 schimba multe obiceiuri. În urmă cu un an, nimeni nu și-a imaginat să vadă filmele lansate simultan în cinematografe și pe platforme de streaming. Cu toate acestea, asta este ceea ce Warner Bros a facut in 2020. În 2021, toate filmele sale vor fi oferite pe HBO Max timp de o lună în Statele Unite.

Streaming: o soluție din ce în ce mai favorizată de studiouri

Într-o declarație publicată joi, președintele WarnerMedia, Ann Sarnoff, a revenit la motivele acestei decizii. Ea specifică:

Trăim vremuri fără precedent care necesită soluții creative, inclusiv această nouă inițiativă pentru grupul Warner Bros. Pictures. Nimeni nu vrea ca filmele să revină pe marele ecran mai mult decât noi. Știm că nouul continut este esența vieții expozanților, dar trebuie să echilibrăm acest lucru cu faptul că majoritatea cinemaurilor din SUA vor funcționa probabil la capacitate redusă pe tot parcursul anului 2021.

Dornică să-i liniștească pe managerii camerelor întunecate, ea crede că toată lumea va ieși câștigătoare. Printre filmele în cauză, există câteva blockbustere foarte așteptate, cum ar fi Dune , Suicide Squad , Mortal Kombat sau Matrix 4 .

Nu este prima dată când Warner Bros decide asupra unei astfel de acțiuni. Mult așteptata Wonder Woman 1984 va fi lansată simultan în cinematografe și pe HBO Max pe 25 decembrie în Statele Unite. Disney a făcut același lucru alegând să-și lanseze lungmetrajul Mulan pe platforma sa de streaming. Cu toate acestea, abonații americani Disney + au trebuit să plătească 30 de dolari pentru a-l urmări.

Rămâne de văzut dacă această strategie, care este acum foarte clară din partea anumitor studiouri, va fi perpetuată sau dacă este doar o soluție temporară în așteptarea sfârșitului crizei de sănătate.

Distribuie

Scrie ceva...