Viața sistemului de operare Windows 7 al Microsoft a fost declarată oficial încheiată. Gigantul Redmond a pus capăt întregului suport pentru sistemul său de operare vechi de zece ani, care a ajuns la sfârșitul vieții.

Lansat în 2009 pentru a se adresa predecesorului său, cu reputație jalnică, Windows Vista, Windows 7 a devenit una dintre cele mai utilizate versiuni  Windows.

Acest final înseamnă că Microsoft nu va mai oferi actualizări sau remedieri de securitate, actualizări software sau asistență tehnică pentru Windows 7. Prin urmare, utilizatorii Windows 7, fie că sunt persoane fizice, bănci sau alte instituții, vor rămâne vulnerabile la tot felul de exploatări de securitate și software. Ca să îți închipui magnitudinea acestei modificări, aparent, aproximativ 400 de milioane de calculatoare rulează încă pe Windows 7 în întreaga lume.

Microsoft descrie Windows 10 drept „cel mai sigur Windows construit vreodată” și „sistemul de operare perfect pentru uz personal și nu numai”. În septembrie anul trecut, compania a anunțat că Windows 10 rulează pe 900 de milioane de dispozitive și este de așteptat să se apropie de un miliard până la sfârșitul anului 2020.

Teoretic, singura modalitate de a obține un upgrade la Windows 10 este să plătești. În prezent, versiunea de bază „Home” a Windows 10 începe de la 139 USD, care poate fi descărcată direct de pe site-ul Microsoft. Mai mult, versiunea „Pro” Windows 10 destinată afacerilor și persoanelor cu funcții avansate costă 200 USD. Acestea sunt prețurile pentru o singură licență per computer.

În timp ce Microsoft își încurajează utilizatorii de Windows 7 să facă upgrade la Windows 10, insistă, de asemenea, ca cei care au un computer mai vechi să cumpere un desktop sau un laptop nou.

„PC-urile construite inițial cu Windows 7 folosesc tehnologie veche de 10 ani. Windows 10 are multe caracteristici și capabilități la fel ca Windows 7 încorporate în experiența de utilizare.” afirmă Microsoft.

În cazul în care nu dispui de resurse financiare suficiente, poț încerca să faci upgrade la Windows 10 gratuit prin metoda de mai jos:

  1. Accesează site-ul oficial pentru descărcarea sistemului de operare Windows 10;
  2. Apasă pe „Download Tool Now”;
  3. După ce s-a descărcat, deschide programul;
  4. Apoi alege opțiunea „Actualizați acest PC acum” / „Upgrade this PC now” și urmează instrucțiunile de pe ecran;
  5. Odată terminat, conectează-te la internet. Dacă Windows 7 a fost cumpărat oficial, ar trebui să ți se activeze automat și Windows-ul 10. Altminteri va trebui să cumperi o cheie separat.
Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.