ŞtiriGEEKI E01 - Rusia amendează Google,...

GEEKI E01 – Rusia amendează Google, iPhone 14 fără SIM, Netflix taxează partajarea conturilor

Astăzi în cadrul Geeki E01, prezentăm principalele informaţii şi ştiri tech din săptămâna 18 – 24 iulie 2022. Astăzi am vorbit despre Google, Rusia, Microsoft, Netflix, Prime Video şi iPhone 14.

- Publicitate-

1. Microsoft a lansat o rețea socială pentru Teams, care încurajează socializarea la serviciu.

Numită Viva Engage, aceasta seamănă izbitor de mult cu Facebook și oferă inclusiv formatul Stories, popularizat de Snapchat și, apoi, Instagram. Construit pe fundația Yammer, Viva Engage reunește oamenii din întreaga organizație pentru a se conecta cu liderii și colegii de muncă, pentru a găsi răspunsuri la întrebări, pentru a-și împărtăși povestea unică și pentru a-și găsi apartenența la locul de muncă.

Microsoft intenționează să pună Engage la dispoziția clienților comerciali existenți ai Microsoft 365 fără costuri suplimentare. Însă utilizatorii trebuie să dețină o licență Yammer pentru a putea utiliza aplicația. Oficialii au declarat că Microsoft intenționează, de asemenea, să redenumească aplicația Communities pentru Teams sub numele de „Viva Engage” la sfârșitul lunii august. Viva Engage va fi disponibilă în cadrul aplicațiilor mobile Teams pentru iOS și Android (așa cum este acum aplicația Communities).

2. Începând din august, Google își va testa public ochelarii de realitate augmentată la care lucrează.

La început, aceștia vor fi folosiți de unii dintre proprii angajați, însă, până la sfârșitul anului, sute de persoane vor testa ochelarii de AR ai companiei. Funcțiile de fotografiere și înregistrare video vor fi dezactivate în timpul testelor publice.

Ochelarii, pe baza imaginilor pe care Google le-a arătat în videoclipuri și fotografii, arată aproape normal. Dar, spre deosebire de ochelarii Ray-Ban Stories de la Meta, disponibili public, care sunt concepuți în principal pentru a face fotografii și a asculta muzică, Google se concentrează pe utilitate și pe utilizări asistive pentru ochelarii săi inteligenți în acest moment: funcțiile specifice de testare timpurie pe care Google le enumeră în acest moment sunt traducerea, transcrierea, căutarea vizuală și navigația care vor funcționa cu suprapuneri cap la cap, similare cu modul în care Google Maps folosește indicații AR pe telefoane.

3. Netflix a amânat lansarea versiunii cu reclame pentru începutul anului viitor

Compania spune că, inițial, aceasta va fi disponibilă în regiunile cu cele mai mari sume investite în reclame. Nu tot conținutul va fi disponibil în cadrul versiunii cu reclame, însă, Netflix spune că duce negocieri cu studiourile de producție.

Netflix şi-a anunţat acţionarii că planurile de lansare a versiuni cu reclame au fost amânate pentru începutul anului viitor. Această versiune va fi lansată prima oară în regiunile în care sumele investite în reclame sunt mai mari.

4. Netflix face un nou test pentru taxarea account sharing-ului.

Derulat în cinci țări din America Latină, noul test presupune plata unei sume lunare ($1.70 sau $3, în funcție de țară) pentru accesarea contului în afara domiciliului pe o perioadă mai mare de două săptămâni. Compania vrea să vadă dacă oamenii sunt dispuși să plătească sau aleg să renunțe la serviciu.

Clienții își pot gestiona “locuințele”, adăugându-le sau ștergându-le după cum doresc. Însă, trebuie reținut că adăugarea de locuințe nu mărește numărul de persoane care pot viziona Netflix în același timp.

Astfel, noul membru creează un subcont cu propria adresă de e-mail și poate utiliza Netflix în același timp cu deținătorul principal al contului, în limitele planului ales.

5. Prime Video primește un nou design, care preia de la Netflix atât idei grafice, cât și topurile săptămânale de conținut.

Meniul principal a fost mutat în partea stângă, iar întreaga interfața este mai aerisită acum.

Pe măsură ce navigați, veți descoperi că multe dintre caruseluri păstrează aceeași imagine peisagistică ca înainte. Dar Prime Video a introdus, de asemenea, ceea ce numește „super caruseluri”, cu imagini în stil portret, în stil poster, care se extind într-o previzualizare video atunci când treceți cursorul deasupra unei selecții.

Noul design este disponibil pentru majoritatea platformelor, cu excepția iOS și a browser-elor web, unde va va ajunge peste câteva luni.

6. iPhone 14 ar putea să nu mai meargă cu cartele tradiționale, ci doar cu eSIM.

Acestea din urmă au devenit, conform unui nou raport al Wall Street Journal, foarte populare în special în Europa și Asia, chiar dacă încă există operatori care nu le suportă.

Cu toate acestea, nu ar trebui să ne așteptăm ca Apple să elimine imediat suportul pentru cartele SIM, deoarece acest lucru i-ar tăia o mare parte din piață.

În schimb, analiza afirmă că ar trebui să ne așteptăm la „o variantă doar eSIM a viitorului său nou model – păstrând modelul cu două sloturi eSIM plus SIM fizic pentru piața de masă și pentru canalul său principal de distribuție”.

- Publicitate-
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Trending