Cum să instalezi watchOS 7 beta pe Apple Watch

Dacă în trecut Apple oferea strict posibilitatea de a vedea ce aduce nou o versiune de iOS și macOS, acum, începând cu anul 2020, ne va permite să testăm noile versiuni beta ale sistemelor sale de operare. Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje, cum ar fi erorile pe care le putem întâmpina sau chiar anumite funcții care nu vor funcționa corect pe dispozitivul pe care am instalat OS-ul.

Ce aduce nou watchOS 7?

Dezvăluită și în timpul evenimentului WWDC 2020, fără îndoială, una dintre cele mai importante noutăți, este monitorizarea somnului. Actualizarea adaugă o nouă opțiune care îți va arăta cât de mult ai dormit. Cu toate acestea, nu îți va afișa și ciclurile de somn, care sperăm să apară în următorul beta.

Pe de altă parte, Apple a îmbunătățit aplicația de activități, care acum se poate găsi sub numele de Fitness. Ideea de bază este că vei beneficia de o statistică a caloriilor consumate mult mai bună și de activități ale căror parametri vor fi mult mai preciși.

O altă noutate (care poate e mai puțin importantă) este faptul că acum vom avea parte de mai multe fețe de ceas, cât și posibilitatea de a le modifica într-o oarecare măsură și chiar împărtăși cu prietenii. De altfel, putem aminti și de faptul că pentru contextul pandemic, a fost implementată opțiunea care monitorizează de câte ori ne-am spălat pe zi și cât de bine ne-am dezinfectat în funcție de durata de timp pe care am acordat-o acestei acțiuni.

Apple Beta Software Program 1 e1597148008569

Cum să instalezi watchOS 7 beta

Înainte de toate, trebuie să clarificăm faptul că watchOS 7 nu este disponibil pentru toate modelele de Apple Watch (sau cel puțin nu în acest beta). Din nefericire, versiunea de față e disponibilă doar pentru ceasurile care fac parte din Seria 3 sau mai noi. Prin urmare, dacă Apple Watch-ul tău îndeplinește toate condițiile necesare, va trebui să urmezi pașii de mai jos:

  • Asigură-te că iPhone-ul este conectat cu ceasul și că rulează iOS beta 14 (în caz contrar, instalează-l);
  • Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să te înscrii în programul beta de pe același iPhone și preferabil de pe browser-ul Safari (fiindcă unii utilizatori au întâmpinat unele probleme datorită faptului ca au folosit alt browser);
  • Acum că ai te-ai înscris, apasă pe „watchOS” în partea dreapta a paginii. De aici, apasă pe meniul de sus și selectează opțiunea „Enroll your devices
  • În final, va trebui să descarci, prin intermediul telefonului, noua versiune de watchOS. Pentru a o activa, intră la „Settings> General> Profiles and device administration„. Dupa asta, tot ce a mai rămas de făcut este să apeși pe „Install„.

Ține minte că dacă Apple Watch-ul tău are actualizările automate activate, vei primi notificări cu noile versiuni beta care vor apărea. Altminteri, va trebui să verifici manual în „My watch> General> Software update„.

Așa cum am mai zis, nu este recomandat să încerci versiunile beta, mai ales dacă nu deții cunoștințe avansate asupra dispozitivelor pe care le ai. Prin urmare, ceea ce faci este pe propria răspundere.

Distribuie
Marian Mărian

Marian Mărian

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *