Mașinile Tesla vor avea acces la internet prin satelit de la Starlink

Marian Ciobanu
Mașinile Tesla vor avea acces la internet prin satelit de la Starlink

Mașinile Tesla se vor putea conecta la internet oriunde în Statele Unite pentru a accesa o serie de servicii online folosind conexiunea oferită de rețeaua de sateliti Starlink a lui SpaceX. Vestea a fost dezvăluită de CEO-ul producătorului auto Elon Musk , joi (25).

- Publicitate -

Ca de obicei, miliardarul a apelat la Twitter pentru a anunța încă o inovație de produs a companiilor sale. De data aceasta, confirmarea a venit după ce un adept a pus la îndoială dacă conexiunile puse la dispoziție de antenele celulare cuplate la a doua generație de sateliți vor fi folosite și de mașinile electrice.

Ca răspuns, Musk a răspuns „Da”, fără a oferi mai multe detalii despre cum va funcționa sistemul în vehicule. Cu toate acestea, omul de afaceri participase la un eveniment, cu câteva momente înainte de tweet, în care a prezentat noua acoperire de internet prin satelit a companiei pentru telefoane mobile , care va fi oferită în parteneriat cu T-Mobile.

Potrivit miliardarului, utilizatorii vor avea acces la viteze de la 2 Mbps la 4 Mbps , care vor fi probabil aceleași cu cele distribuite pentru automobile. Acest lucru nu este suficient pentru a utiliza funcții precum transmisiile live de la camerele auto, dar va garanta accesul la funcții mai de bază chiar și în afara zonei de acoperire a turnurilor de telefonie.

Debutul este programat pentru 2023

Internetul Starlink în mașinile Tesla este de așteptat să fie disponibil începând cu anul viitor, când utilizatorii T-Mobile vor putea accesa conexiunea și pe telefoanele lor mobile. Antenele care vor furniza serviciul vor fi cuplate la constelația de sateliți din a doua generație a operatorului .

Potrivit companiei, noua rețea Starlink va oferi acoperire pe întreg teritoriul SUA, pe lângă Hawaii, Alaska, Puerto Rico și apele teritoriale, eliminând „zonele moarte” (zone fără acoperire). Până la debut, mașinile Tesla continuă să se conecteze prin rețeaua 4G LTE de la AT&T.

Distribuie acest articol
By Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *