Netflix înregistrează o scădere bruscă a numărului de noi abonați

Marți (20), Netflix a lansat un document destinat acționarilor și investitorilor săi care raportează rata de creștere a noilor abonați în primul trimestru al anului 2021. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, rezultatul a fost sub așteptări și a descurajat piața de valori, scăzând prețul pe actiune cu 12%, care a ajuns la echivalentul a 67,97 USD după câteva ore de funcționare de la publicarea datelor.

Scăderea bruscă poate fi explicată prin datele publicate de Netflix: anul trecut, la începutul carantinei din cauza Covid-19, compania a primit aproximativ 16 milioane de noi abonați în 3 luni. Anul acesta, până acum, s-a înregistrat o creștere de „doar” 3,98 milioane de noi abonamente, echivalentă cu o reducere de 75,37% față de performanța din 2020.

Pentru a înrăutăți lucrurile, Netflix a declarat în ianuarie anul curent că va primi cel puțin 6,3 milioane de noi abonați pentru această perioadă. Acum, compania așteaptă încă 1 milion de noi abonati pentru trimestrul următor, totalizând 4,8 milioane – substanțial sub așteptări.

scadere

O parte a problemei poate fi explicată prin doi factori: primul este că creșterea semnificativă a numărului de abonați anul trecut a fost determinată de începutul carantinei, când mulți oameni s-au alăturat unor platforme precum Netflix pentru divertisment.

Pe de altă parte, scăderea numărului de producții din cauza pandemiei a redus, de asemenea, interesul utilizatorilor pentru Netflix, mai ales atunci când se iau în considerare noi concurenți, precum Disney + și catalogul său de productii originale. Pentru a remedia problema, compania pariază pe filme noi cu vedete mari , precum Gal Gadot și Ryan Reynolds, pentru a-și spori colecția și a aduce mai mulți abonați .

netflix logo e1619100876428

Netflix este un serviciu de streaming online cu plata, care permite celor ce se aboneaza sa vada seriale și filme fara reclame.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *