Scaune de gaming bune – Sesiunile noastre de gaming video pot dura mult timp, mai ales în cazul jocurilor video care ne plac în mod deosebit. În timpul jocurilor noastre video preferate, poate deveni dificil să ținem cont de cât timp petrecem stând în fața distracției noastre preferate și orice scaun sau scaun improvizat ar putea fi inconfortabil sau, și mai rău, să ne provoace poziția greșită. Ținând cont de popularitatea tot mai mare a mediului de gaming, este ușor de înțeles de ce și piața scaunelor de gaming este în continuă expansiune.

Dacă este menținută în timp, o poziție de șezut incorectă ar putea duce la probleme grave de sănătate și, prin urmare, credem că este esențial ca fiecare jucător pasionat să aibă un scaun care este potrivit pentru nevoile sale. Dar care sunt cele mai bune scaune de gaming? Aceasta este o întrebare la care vom încerca să răspundem, dar înainte de a merge mai departe va trebui să încercați să înțelegeți ce tip de scaun credeți că este ideal pentru camera dvs.

Există multe tipuri de scaune de gaming, ceea ce face dificilă orientarea către achiziționarea produsului ideal. În acest articol, pe care îl vom actualiza constant, ne-am hotărât să vă prezentam diferite categorii de scaune de gaming: vă recomandăm de aceea să observați cu atenție produsele pe care le-am ales pentru a înțelege care este cel mai potrivit produs pentru nevoile tale.

În alegerile noastre am ținut cont de câteva caracteristici fundamentale care nu trebuie neglijate niciodată în alegerea scaunului, printre care cu siguranță se remarcă confortul, rezistența materialelor, cât de multă greutate pot suporta și, de asemenea, gama de prețuri . De asemenea, am luat în considerare disponibilitatea actuală pe magazinele din Romania și nu numai, listând toate cele mai bune scaune de gaming pe baza caracteristicilor lor fundamentale.

DXRacer Formula F11

Scaunul de gaming pentru jucători

DXRacer Formula F11

Formula F11 a fost întotdeauna unul dintre cele mai căutate scaune de gaming de pe piață datorită versatilității sale. Conceput pentru eSports, DXRacer Formula F11 include o pernă lombară și o tetieră pentru a asigura un confort optim chiar și pentru sesiuni lungi de joc în fața consolei sau a PC-ului. Captuseala este, de asemenea, de calitate superioara, din spuma rece si respirabila, cu un invelis elegant din imitatie de piele si care, prin urmare, ajuta la mentinerea intotdeauna a unei posturi corecte, prevenind eventualele dureri de spate. Spătarul este reglabil până la 135°, iar cadrul este din oțel robust, cu baza roții încrustată în aluminiu.

» Vezi DXRacer Formula F11 pe eMAG


Diablo X-One 2.0

Scaunul de gaming agresiv și confortabil

Diablo X-One 2.0

Acesta este un produs potrivit pentru jucătorii de toate vârstele și ușor de reglat, cu o capacitate de greutate maximă de 150 kg și un spătar care poate fi înclinat până la 140 °. Diablo X-One 2.0 este un scaun de curse conceput să se prezinte jucătorului cu un stil agresiv și să mențină totuși o ergonomie excepțională. Scaunul este echipat cu o spumă dublă și o tapițerie din piele sintetică HDS . Avem, de asemenea, perne lombare și pentru cap, reglabile confortabil și realizate cu spumă cu memorie pentru a se adapta cu ușurință la forma corpului tău.

» Vezi Diablo X-One 2.0 pe eMAG


Trust GXT 707 Resto

Scaunul de gaming reglabil și robust

Trust GXT 707 Resto

Fără îndoială unul dintre cele mai bune scaune de curse de pe piață, acest produs este conceput pentru toți acei jucători care vor să fie regii jocurilor. Trust GXT 707 Resto este un scaun acoperit cu material elastic, ceea ce il face confortabil si elegant in acelasi timp. Cadrul este realizat din metal robust, iar puterea reală este capacitatea de a înclina atât scaunul, cât și spătarul, pentru un confort excepțional . De asemenea, are arcuri de înaltă calitate pentru reglarea înălțimii, care sunt capabile să suporte o greutate de până la 150 kg. Un scaun potrivit pentru cei care caută putere și confort în același timp.

» Vezi Trust GXT 707 Rest pe eMAG


Secretlab TITAN

Cel mai bun scaun de gaming

Secretlab TITAN

Acest produs este cu siguranță unul dintre cele mai bune de pe piață și poate suporta în mod adecvat o greutate de până la 130 kg, cu o înălțime recomandată de la 175 cm până la 2 metri. Cotierele Secretlab TITAN pot fi reglate atat pe inaltime cat si lateral iar scaunul integreaza si perne specifice pentru cap si pentru sprijinul lombar, pentru a ramane mereu confortabil in orice situatie. Structura solidă din oțel și pernele moi din spumă cu memorie cu gel de răcire brevetat, scaunele Secretlab sunt capabile să garanteze echilibrul corect între rezistență și confort.

» Vezi Secretlab TITAN


HP OMEN Citadel

Scaun de gaming confortabil și spațios

HP OMEN Citadel

Acest scaun a fost conceput pentru a asigura un confort optim celor mai pretentiosi jucatori: este produsul ideal pentru cei care iubesc sa faca maratoane de jocuri video si sa petreaca multe ore in fata ecranului. Scaunul de gaming HP OMEN Citadel oferă un sezut spațios, perne groase și un spătar înalt, asigurând nu numai un confort excelent, ci și o postură corectă în orice situație. Pe lângă faptul că este deosebit de confortabil, produsul este capabil să garanteze o rezistență excelentă în timp: baza solidă din oțel este de fapt capabilă să reziste până la 136 kg în greutate.. De asemenea, puteți regla scaunul de gaming după bunul plac, nu doar înclinând spătarul, ci și rotind cotierele în direcția pe care o preferați.

» Vedeti scaunul pentru jocuri HP OMEN Citadel


Cum alegem cel mai bun scaun de gaming?

Dacă secretul succesului și calea spre victorie stă în primul rând în performanța computerului, a ecranului și a perifericelor (precum și abilitățile personale), uităm adesea că a fi bine așezat este neglijabil. Un scaun de gaming demn de acest nume vă permite să adoptați o poziție ideală pentru a vă simți confortabil în timpul sesiunilor de joc, se adaptează morfologiei dvs. și încearcă să concilieze confortul, bunăstarea și performanța cât mai bine posibil.

Alte articole interesante:

Diferențele dintre un scaun sau un scaun de birou entry-level și un scaun de gaming bun nu se termină aici. În plus față de aspectele fiziologice și ergonomice pe care le vom discuta mai târziu, un scaun bine făcut vă va însoți mulți ani fără să se lase sau să-și piardă calitățile, un punct forte care poate fi greu atribuit marii majorități a modelelor.

În cele din urmă, drumul pentru cel mai bun scaun de gaming reprezintă o investiție pe termen lung. Puse în perspectivă cu numărul de ore petrecute, sentimentul de confort și beneficiile pentru sănătate, alegerea pare destul de naturală. La urma urmei, dacă suntem înclinați să punem câteva sute de lei într-o combinație de tastatură / mouse sau un monitor grozav, scaunul nu ar trebui să fie neglijat!

Pentru a vă ghida în alegerea dvs. (și pentru că există și un număr mare de scaune de gaming proaste), am dezvoltat această comparație care reunește, în opinia noastră, cele mai bune modele existente în prezent pe piață, vedeti lista de mai sus.

Să fim sinceri, alegerea unui scaun de gaming bun este foarte diferită de alegerea unui ecran, tastatură, de casti de gaming sau chiar o carcasă pentru PC. Adevărat, alegerea unui scaun de gaming este mai mult ca alegerea unei canapele pentru sufrageria dvs., a unei saltele pentru pat sau chiar a unei perechi de pantofi! În cele din urmă, dacă enumerăm accesoriile esențiale pentru jucători, atunci doar mouse-ul are un caracter similar, vorbim desigur despre faptul că este mai bine să știm la ce să ne așteptăm înainte de cumpărare și, prin urmare, să avem posibilitatea de a testa acel produs, despre care veți fi de acord este încă preferabil atunci când vine vorba de oricare dintre produsele menționate anterior.

De preferat, dar nu esențial! Nimic nu ne împiedică să cumpărăm acest tip de obiect pe internet, prin curier; dar necesită ceva mai multă investiție în cercetare, citirea recenziilor și examinarea recenziilor clienților. Și întrucât o comparație demnă de acest nume nu merge fără câteva sfaturi solide, analizăm mai jos cele mai importante elemente care sunt cele mai importante pentru a alege corect scaunul dvs. de joc, începând cu întrebarea relevantă: dacă alegeți un scaun de joc sau un scaun de birou ?

Scaun de gaming / scaun de birou: o alegere delicată?

cel mai bun scaun de gaming
cel mai bun scaun de gaming

Dacă trebuie să cumperi un scaun, cu siguranță te vei confrunta cu această întrebare: de ce să cumperi un scaun de gaming și nu un scaun de birou?

De fapt, alegerea este delicată, deoarece scaunele care poartă eticheta „gaming” reprezintă o piață relativ nouă și puțin aprovizionată în comparație cu cea a scaunelor de birou. Aceasta înseamnă că portofoliul de produse este considerabil mai larg când vine vorba de scaune de birou. Se găsește într-adevăr la toate prețurile și pentru aproape toate gusturile, dar având în vedere multitudinea de produse, alegerea este cu atât mai complexă, mai ales în partea de jos a gamei, unde calitatea este adesea discutabilă.

Primul criteriu care înclină deseori cântarul este în primul rând estetica! Scaunele de joc adoptă, în general, un aspect elegant și încrezător, cu un design care este în cele din urmă dificil de comparat cu scaunele clasice de birou. În ciuda tuturor, piața scaunelor de gaming a evoluat foarte rapid și astăzi nu putem spune că alegerea se oprește doar pe criterii estetice.

În primul rând, producătorii și-au diversificat gamele și nu este neobișnuit să găsească scaune de gaming sobre și discrete care se pot amesteca, de exemplu, într-un mediu de lucru. Apoi, scaunele demne de acest nume ne oferă servicii solide dacă ne bazăm pe prețul lor de vânzare. Ca produs „de joc”, modelele care demonstrează un minim de seriozitate au reușit, de fapt, să răspundă nevoilor jucătorilor, și anume să ofere scaune care să aibă grijă de mușchii lombari și care să rămână confortabile cu utilizarea zilnică și intensivă. sesiuni lungi de jocuri.

Cu toate acestea, succesul scaunelor de joc se bazează pe un alt punct, deoarece reușesc să concilieze designul, ergonomia și funcționalitatea, menținând în același timp prețuri rezonabile. Dacă și unele scaune de birou reușesc să ofere performanțe bune, mai ales cu așa-numitele modele ergonomice, este clar că prețul lor este adesea foarte mare.

O chestiune de cerinta

Acesta este primul punct de luat în considerare atunci când îți alegi scaunul, pentru că ar fi păcat să nu-l găsești pe cel potrivit pentru tine. Pentru a satisface cererea, producătorii oferă în general mai multe game în conformitate cu criteriile morfologice; cu alte cuvinte din șablonul dvs.

Prin urmare, scaunele de bază sunt adesea modele standard, care pot rezista la o sarcină de aproximativ 100 kg. Este necesar să investiți mai mult dacă aveți un șablon care depășește această dimensiune standard, pentru a beneficia de un scaun cu dimensiuni mai mari, dar, de asemenea, echipat cu mecanisme mai rezistente și sarcini de susținere care pot ajunge la peste 150 kg.

Din fericire, nu este foarte complicat să gasiti, deoarece majoritatea producătorilor sunt conștienți de această problemă și postează recomandări în ceea ce privește greutatea și dimensiunea. Atunci când aceste recomandări sunt absente, va fi necesar să se facă referire la lungimea și lățimea spătarului, la adâncimea scaunului sau la dimensiunea totală a scaunului.

Acoperirea: piele, imitație de piele sau țesătură?

cel mai bun scaun de gaming
cel mai bun scaun de gaming
 • Alegerea tapițeriei este influențată de două criterii principale: bugetul dvs. și preferințele dvs. în ceea ce privește confortul. Există astfel trei tipuri de acoperire și unele variante.
 • Cel pe care îl întâlnim cel mai des, pentru raportul său bun confort / preț, este nimeni altul decât piele PU, care este o varietate de imitație de piele sau mai simplu piele sintetică. Este confecționat din poliuretan, un material renumit pentru rezistența la uzură, elasticitate și ușurința de întreținere
 • Imitatie de piele (nu trebuie confundată cu pielea tăbăcită vegetal care rămâne pielea animală), care se găsește adesea sub denumirea sa engleză de piele vegană, începe să câștige puțin teren pe piața scaunelor, la birou, dar și la jocuri. Piele PU poate primi astfel această denumire atunci când îndeplinește un anumit număr de cerințe în timpul producției sale. Există multe alte tipuri de piele vegană, realizate din materiale reciclate, dar sunt și astăzi marginale.
 • În cele din urmă, celelalte două alternative nu sunt altele decât țesătura sau pielea naturală. Acesta din urmă este foarte scump, necesită o întreținere minimă și acoperă doar produsele de ultimă generație. În afară de dezbaterea asupra provenienței sale, pielea naturală are câteva avantaje care înclină balanța pentru cei care își permit. În primul rând, aspectul este mult mai elegant decât imitația de piele, dar aduce și mai mult confort, deoarece este respirabil.
 • Țesătura, adesea realizată din fibre sintetice, este o alternativă foarte bună la diferitele piei pe care tocmai le-am menționat, dar are și multe dezavantaje, deoarece este dezordonată și mult mai puțin rezistentă decât pielea. Punctele sale forte nu sunt neglijabile, prețul său este relativ mic, iar confortul este foarte diferit de cel al unui scaun din piele. Țesătura este într-adevăr un material care respiră, dar care este, de asemenea, foarte moale la atingere, un avantaj clar dacă ai tendința de a transpira … dar ferește-te de petele de mâncare și băutură!

Setări și caracteristici

Cu cât alegi un produs mai luxos, cu atât mai multe setări și caracteristici ergonomice vor avea scaunul tău de gaming, este la fel de simplu. Astfel, scaunele entry-level oferă uneori doar reglarea unică a înălțimii, lucru dificil de satisfăcut.

În funcție de preț, dar și de marcă și model, putem profita de o varietate destul de largă de setări, făcându-ne astfel mai ergonomici și mai confortabili. Pe lângă reglarea esențială a înălțimii, reglarea cotierelor ni se pare deosebit de importantă dacă este vorba de a obține confort. În timp ce primele prețuri oferă cotiere fixe sau numai reglabile pe înălțime (1D), unele modele merg până la un mecanism care permite reglarea cotierelor în patru dimensiuni. În gama medie, găsim adesea cotiere 2D, acestea putând fi reglate doar în înălțime și adâncime, ceea ce reprezintă deja un mare avantaj în comparație cu cotierele fixe.

Următoarele funcții sunt la fel de relevante, deoarece este vorba de posibilitatea de a regla înclinația spătarului care, în cel mai bun caz, poate fi de până la 180 °, ideal pentru a face somnuri scurte. Importanța aici nu este să privim unghiul maxim la care se poate înclina spătarul, ci mai degrabă numărul de rulmenți de blocare. Cu cât mai mulți dintre ei, cu atât vă veți găsi mai bine poziția. Unele scaune de gaming beneficiază, de asemenea, de o reglare similară pentru scaun, cu o amplitudine care este evident limitată la câteva grade.

În cele din urmă, mecanismul de înclinare, pe care îl găsim mai des sub denumirea de Rocking Chair, aduce un surplus de confort și o ergonomie semnificativă, dar îl găsim pe scaune situate mai degrabă pe vârful gamei. În mod clar, este o funcție a roții de echilibrare care poate fi blocată la un anumit unghi pe scaunele cele mai bine echipate. Modul de balansoar nu este esențial, dar, în opinia noastră, îmbunătățește foarte mult experiența.

Tapițeria scaunului

Până acum am menționat puncte și criterii pentru a alege cel mai bun scaun de gaming, dar elementele esențiale privind confortul și durabilitatea scaunului dvs. sunt invizibile; vrem să vorbim despre căptușirea acestuia. Așezat sub acoperire, este dificil la prima vedere să-ți faci o idee despre calitatea căptușelii, care constă din spumă. Și, din motive întemeiate, puțini producători ne spun despre caracteristicile acestei spume, ceea ce nu este întotdeauna un semn bun.

În mod ideal, vă sfătuim să mergeți pentru o căptușeală cu spumă rece, acesta este un material utilizat în mod obișnuit pentru fabricarea saltelelor, este fabricat la temperatură scăzută, de unde și numele său și permite obținerea unui material rezistent la umiditate, ușor, flexibil și spuma foarte elastica.

Acest proces indică faptul că scaunul își va păstra forma inițială chiar și atunci când este utilizat zilnic și într-un mod durabil, deoarece durata de viață a produselor echipate cu spumă rece depășește adesea 10 ani. În cele din urmă, la fel ca o saltea care conține mai multe zone cu densități diferite de spumă, fermitatea unui scaun de gaming va fi evaluată în raport cu densitatea spumei evaluată în kg / m3; cu cât această valoare este mai mare, cu atât scaunul va fi mai ferm. În absența acestor informații, va fi necesar să faceți referire la teste și alte opinii ale clienților!

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

8 comentarii

  • Buna ziua, multumim pentru contact, vom actualiza articolele cu link-uri, pana atunci va recomand sa cautati pe eMAG, PC Garage, cel.ro etc.

  • Buna ziua, multumim pentru contact, vom actualiza articolele cu link-uri, pana atunci va recomand sa cautati pe eMAG, PC Garage, cel.ro etc.

 1. Salut Marian si multumim pentru articol.
  Ma tot gandesc sa achizitionez Inaza RGB, insa nu sunt convins inca, crezi ca as putea gasi altceva mai bun la pretul de 700 lei (ex. eSPORT COLLECTION de la idealSTORE care are review-uri foarte bune si este apropiat ca pret, sau Atelier XRacer)? Nu ma intereseaza din punct de vedere al RGB-ului, ci mai ales confort, calitate, rezistenta.
  Sper ca ma poti ajuta cu un sfat.
  Multumesc anticipat

  • Salut, daca nu doresti sa achizitionezi Inaza RGB, eSPORT COLLECTION ar fi cel mai bun la pretul de pe IdealSTORE. Pe eMAG am vazut ca e ceva mai scump. Deci ar fi o achizitie buna intr-adevar. Multumim frumos pentru comentariu, asteptam sa testam acest scaun si il vom adauga si in articol. As avea rugamintea dupa achizitionare sa ne spui si noua o mica parere.

   O zi buna!

 2. Cu siguranta voi reveni cu un feedback.
  Nu ca nu doresc sa il achizitionez, dar am vazut multe comentarii in care oamenii spun ca nu e chiar atat de wow Inaza RGB, pana la urma sunt apropiate ca pret (Inaza RGB 700lei, cel de la IdealStore 628lei), mai aveam in vedere Aerocool AC110, so.. sunt indecis si de aceea voiam o parere de la cineva care chiar se pricepe.

Lasa un raspuns