DivertismentAnimeOne Piece Netflix vs Anime: Diferențele...

One Piece Netflix vs Anime: Diferențele Majore Explicate

„One Piece” este unul dintre cele mai populare și longevive anime-uri din toate timpurile, având o bază de fani imensă la nivel global. Creat de Eiichiro Oda, acesta a captivat inimile a milioane de oameni de-a lungul a peste două decenii. Recent, Netflix a lansat o adaptare live-action a acestei povești îndrăgite, ceea ce a stârnit multe discuții și comparații între cele două versiuni. În acest articol, vom analiza câteva dintre cele mai mari diferențe dintre anime-ul original „One Piece” și adaptarea sa de pe Netflix.

- Publicitate-

Ordinea Evenimentelor și Prezentarea Personajelor

One Piece Netflix vs Anime

Una dintre cele mai notabile diferențe este ordinea în care sunt prezentate anumite evenimente și personaje. De exemplu, în adaptarea Netflix, grupul de delincvenți cunoscut sub numele de Barokku Wākusu este prezentat aproape imediat, în timp ce în manga, acesta nu apare decât după mai mult de 100 de episoade. Această schimbare ajută la accelerarea poveștii și la menținerea interesului spectatorilor noi, dar poate fi derutantă pentru fanii de lungă durată ai seriei.

Un alt exemplu este momentul în care se dezvăluie că viceamiralul Garp este bunicul lui Luffy. În manga și anime, această informație este dezvăluită mult mai târziu și are o importanță considerabilă, în timp ce în seria Netflix, această informație este dezvăluită la sfârșitul episodului patru, fără prea multe complicații.

One Piece Netflix vs Anime

Eliminarea Personajelor Secundare

Adaptarea Netflix a ales să elimine anumite personaje secundare pentru a simplifica povestea. De exemplu, în saga East Blue din anime, Mohji, mâna dreaptă a lui Buggy the Clown, și câinele local, Chouchou, sunt personaje importante, dar acestea nu apar în adaptarea Netflix. În schimb, acțiunea se concentrează mai mult pe personajele principale și pe evenimentele cheie.

Schimbarea Detaliilor Poveștii

Unele detalii ale poveștii sunt, de asemenea, modificate în adaptarea Netflix. De exemplu, modul în care echipajul Sombrero de Paja obține primul lor vas, Going Merry, este diferit în adaptarea Netflix comparativ cu manga. În manga, Lady Kaya este slăbită din cauza durerii cauzate de moartea părinților săi, în timp ce în adaptarea Netflix, ea este otrăvită de majordomul său, Klahadore/Kuro.

One Piece Netflix vs Anime

Adaptarea „One Piece” de pe Netflix aduce câteva schimbări semnificative față de anime-ul original. Acestea includ modificarea ordinii evenimentelor și a prezentării personajelor, eliminarea unor personaje secundare și schimbarea unor detalii ale poveștii. Deși aceste schimbări pot ajuta la accelerarea poveștii și la atragerea unui public nou, ele pot fi, de asemenea, derutante sau dezamăgitoare pentru fanii de lungă durată ai seriei.

În ciuda acestor diferențe, adaptarea Netflix „One Piece” este o încercare lăudabilă de a aduce această poveste îndrăgită unui public mai larg și de a introduce o nouă generație de fani în lumea fascinantă creată de Eiichiro Oda.

- Publicitate-
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Trending